ΕΛΣΤΑΤ: Αυξημένος ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία τον Απρίλιο - iefimerida.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξημένος ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία τον Απρίλιο

Bιομηχανική μονάδα/ Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυξήθηκε ο κύκλος εργασιών στη Βιομηχανία τον Απρίλιο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Απριλίου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2017, παρουσίασε αύξηση 6,7% έναντι αύξησης 9,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2017 με το 2016.

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του μηνός Απριλίου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2018, παρουσίασε μείωση 8,8%.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαΐου 2017 - Απριλίου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Μαΐου 2016 - Απριλίου 2017, παρουσίασε αύξηση 7,6%, έναντι αύξησης 5,5% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 6,7% τον μήνα Απρίλιο 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2017, προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

• Αύξηση κατά 14,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων - Λατομείων. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι αυξήσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

• Αύξηση κατά 6,6% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών. Η αύξηση αυτή οφείλεται στις αυξήσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: χαρτιού και προϊόντων από χαρτί, χημικών προϊόντων, βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, βασικών μετάλλων, ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

• Αύξηση κατά 2,4% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.
• Αύξηση κατά 11,6% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ