Αντρικό προνόμιο η επαγγελματική καταξίωση - iefimerida.gr

Αντρικό προνόμιο η επαγγελματική καταξίωση

 γυναίκες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί οι γυναίκες να έχουν αναρριχηθεί στην κορυφή της ιεραρχίας ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρίες των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων η IBM και η Pepsico, όμως σύμφωνα με έρευνα, η καταξίωση παραμένει εν πολλοίς ανδρικό προνόμιο.

Τα ευχάριστα νέα είναι ωστόσο ότι έχει ξεκινήσει να ανοίγει η μισθολογική ψαλίδα σε σχέση με τους άνδρες και μάλιστα μερικές φορές οι γυναίκες αμείβονται και καλύτερα.

Οι ερευνητές στην σχολή McDonough School of Business του πανεπιστημίου Georgetown ρώτησαν περίπου 2.000 στελέχη σε πολυεθνικές εταιρίες και διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες αποτελούσαν το 4,5% της ηγεσίας τους το 2010.

Σύμφωνα με την Κάθριν Τίνσλεϊ, καθηγήτρια διοίκησης επιχειρήσεων στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο και επικεφαλής της μελέτης, η έρευνα επιβεβαιώνει ότι οι γυναίκες στελέχη επιχειρήσεων μπορούν να φτάσουν μόνο μέχρι ένα σημείο γιατί μετά θα αντιμετωπίσουν εσωτερικά εμπόδια, από σεξιστικές διακρίσεις μέχρι έλλειψη στήριξης σε εκείνες που είναι μητέρες ανηλίκων.

Στις μεσαίες μεγέθους εταιρίες, οι γυναίκες στελέχη συναντώνται πιο συχνά σε χώρους όπως τα μέσα ενημέρωσης, οι φαρμακευτικές και το λιανεμπόριο, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ