Αποπομπή δημοτικού συμβούλου της ΝΔ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ -Για «φασιστικό παραλήρημα» - iefimerida.gr

Αποπομπή δημοτικού συμβούλου της ΝΔ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ -Για «φασιστικό παραλήρημα»

ΣΥΡΙΖΑ/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να αποπέμψει άμεσα από τη Νέα Δημοκρατία το στέλεχος της, Χρήστο Πριονίδη, δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Παγγαίου, και να πάρει έμπρακτα αποστάσεις από τον φασιστικό, εθνικιστικό και ομοφοβικό λόγο, καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «φασιστικές» τις δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου και τοπικού στελέχους της ΝΔ, σημειώνοντας ότι «από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, την περασμένη Παρασκευή, κάλεσε σε πογκρόμ εναντίον των αριστερών, για σπάσιμο των μαγαζιών και των αμαξιών τους και απείλησε με "εμφύλιο πόλεμο", σε ένα κρεσέντο ακροδεξιού και ομοφοβικού λόγου».

«Ο εθνικιστικός κατήφορος και το εμπόριο πατριωτισμού της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, το οποίο τροφοδοτεί τις χυδαιότητες της Χρυσής Αυγής, λαμβάνει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις, αφού εξαπλώνεται και στο στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Εκτός από τις νομικές συνέπειες που επισείουν τέτοιες φασιστικές δηλώσεις, η χυδαιότητα του στελέχους της ΝΔ προσβάλλει ευθέως όλους τους δημοκρατικούς πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και πρέπει να καταδικαστεί από όλα τα κόμματα. Το ακραίο αυτό παραλήρημα βαραίνει πλήρως την ηγεσία της ΝΔ. Καλούμε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, να αποπέμψει άμεσα το στέλεχός του, με το οποίο μάλιστα περιχαρής φωτογραφιζόταν, και να πάρει έμπρακτα αποστάσεις από τον φασιστικό, εθνικιστικό και ομοφοβικό λόγο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ