Μια ματιά στο διάσημο «Studio 54»: Τα μπαλκόνια του σεξ, η Μινέλι και τα απαγορευμένα καπέλα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Μια ματιά στο διάσημο «Studio 54»: Τα μπαλκόνια του σεξ, η Μινέλι και τα απαγορευμένα καπέλα [εικόνες & βίντεο]

Όλοι οι διάσημοι και άσημοι προσπάθησαν να μπουν στο Studio 54. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τους χώρους του έχουν περάσει σχεδόν όλοι.

Από τραπεζίτες της Wall Street, διάσημες προσωπικότητες των ταμπλόιντς και πολλοί άλλοι. Ένα νέο ντοκιμαντέρ έρχεται να ρίξει φως στο κοινωνικό σκηνικό του διάσημου κλαμπ «Studio 54».

Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για το διασημότερο κλαμπ όλων των εποχών, όπου σχεδόν όλοι οι διάσημοι ή και άσημοι της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του ‘70 πέρασαν τις πόρτες του. Το διασημότερο κλαμπ του Big Apple, ένα μέρος όπου έγιναν τα μεγαλύτερα πάρτι της εποχής.

Τι αποκαλύπτει όμως το νέο ντοκιμαντέρ;

Μια ματιά στο διάσημο «Studio 54»: Τα μπαλκόνια του σεξ, η Μινέλι και τα απαγορευμένα καπέλα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο να μπεις μέσα

Ο ιδιοκτήτης του κλαμπ δίνει τσεκάρει τα άτομα που μπαίνουν

Τα πλάνα δείχνουν τον συνιδρυτή Στιβ Ράμπελ να στέκεται στην πόρτα, επιπλήττοντας κάποιον που ήλπιζε να μπει με την περίφημη ατάκα του: «Μην έρθεις ποτέ ξανά εδώ με καπέλο». Ο πορτιέρης Μαρκ Μπένεκ ήταν υπεύθυνος για την επιλογή των ατόμων που θα μπορούσαν να μπουν. Και τα πλήθη του κόσμου αυξάνονταν διαρκώς όσο ανέβαινε και η δημοτικότητα του κλαμπ, με τον συγγραφέα και socialite Άντονι Άντεν-Γκεστ να περιγράφει τις σκηνές που εκτυλίσσονταν εκτός του κλαμπ ως «το μέρος όπου οι καταραμένοι αναζητούσαν τον παράδεισο».

Ήταν το σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή

Η Αμερική του ‘77 ήταν ώριμη για κάτι διασκεδαστικό, λαμπερό και λίγο ριψοκίνδυνο. Μετά τον πόλεμο στο Βιετνάμ, ο Ράμπελ δήλωσε ότι οι άνθρωποι «είχαν κουραστεί να είναι σοβαροί – όλοι έβγαιναν και τα πράγματα γίνονταν άγρια». Στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 σημειώθηκε και η άνοδος της κουλτούρας των διασημοτήτων και το Studio 54 ήταν εκεί για να παρέχει φιλοξενία στους Λάιζα Μινέλι, Έλτον Τζον, Άντι Γουόρχολ και όλους τους διάσημους του star system της εποχής.

Μια ματιά στο διάσημο «Studio 54»: Τα μπαλκόνια του σεξ, η Μινέλι και τα απαγορευμένα καπέλα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Οι διασημότητες μοιράζονταν τον ίδιο χώρο με διαφορετικές προσωπικότητες

Το Studio 54 ήταν ένας ασφαλής χώρος για άτομα που θα είχαν περιθωριοποιηθεί στα τέλη της δεκαετίας του ‘70. Οι γυναίκες τρανσέξουαλ ήταν ευπρόσδεκτες, ενώ οι εκκεντρικοί όπως η Rollerina, ένας τραπεζίτης της Wall Street που το βράδυ μετατρεπόταν σε χορευτή και η Disco Sally, μια 78χρονη δικηγόρος, ή αλλιώς ή «γιαγιά του κλαμπ» ήταν όλοι εκεί.

Υπήρχε πολύ σεξ. Πολύ σεξ!

Υπήρχε μια συμπεριφορά πως «όλα επιτρέπονταν» στο σεξ στο Studio 54. Τα στρώματα στο υπόγειο ήταν το μέρος για τις ερωτικές συνευρέσεις, ενώ το περίφημο μπαλκόνι σχεδιάστηκε – με επιφάνειες για εύκολο καθαρισμό – ως μέρος για να μπορούν να κάνουν εύκολα σεξ τα ζευγάρια.

«Ακόμα κι αν δεν έκανε σεξ με κάποιον κάθε βράδυ, ένιωθες ότι μπορούσες» λέει ο πρώην διευθυντής του Interview, Μπομπ Κολατσέλο. Αργότερα χτύπησε το AIDS. Πολλά άτομα από το προσωπικό του Studio 54 – συμπεριλαμβανομένου του Ράμπελ – πέθαναν από αυτό.

Ο Έλτον Τζον


Τα χρήματα σταμάτησαν τελικά το πάρτι

Το 1978, ο Ράσελ είπε στο περιοδικό New York πως «μόνο η μαφία τα κάνει καλύτερα από εμάς». Ξαφνικά το IRS (η Εφορία) άρχισε να... ενδιαφέρεται για το κλαμπ. Ψάχνοντας στα βιβλία του Studio 54, διαπίστωσε πως αποκρύπτονταν περίπου το 80% των κερδών. Οι ιδρυτές του κλαμπ Ίαν Σκρέιτζερ και Ράμπελ μπήκαν φυλακή το 1980. Ένα πάρτι διοργανώθηκε την βραδιά προτού ξεκινήσει η καταδίκη τους. Οι Νταϊάνα Ρος και Λάιζα Μινέλι ήταν εκεί για να τραγουδήσουν.

Μια ματιά στο διάσημο «Studio 54»: Τα μπαλκόνια του σεξ, η Μινέλι και τα απαγορευμένα καπέλα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4



Το τέλος του Studio 54 ήταν και το τέλος της ντίσκο

Ο χρόνος έκτισης της ποινής των ιδιοκτητών του κλαμπ συνέπεσε με το περίφημο γεγονός Disco Sucks το 1979, όπως είναι γνωστή η ανατίναξη μεγάλου αριθμού δίσκων μουσικής ντίσκο που συνέβη κατά τη διάρκεια αγώνων μπέιζμπολ στο Σικάγο, την ώρα που παρακολουθούσαν περίπου 50.000 άτομα. Ο Ρότζερς λέει πως αυτή ήταν μία αντίδραση των ανθρώπων που έβλεπαν εικόνες από διάσημα μέρη όπως το Studio 54 ενώ οι πραγματικές ζωές τους αντανακλούσαν «την χειρότερη οικονομική ύφεση από την Μεγάλη Ύφεση».

Μια ματιά στο διάσημο «Studio 54»: Τα μπαλκόνια του σεξ, η Μινέλι και τα απαγορευμένα καπέλα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5
Η μητέρα του Τζάστιν Τριντό, Μάργκαρετ διασκεδάζει στο κλαμπ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Studio 54 Λάιζα Μινέλι ντίσκο διάσημοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ