Ανησυχητικά μηνύματα από την ελληνική βιομηχανία - iefimerida.gr

Ανησυχητικά μηνύματα από την ελληνική βιομηχανία

Ανησυχητικά μηνύματα από την ελληνική βιομηχανία
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Επιτακτική είναι, πλέον, η ανάγκη για μέτρα ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας, καθώς τα ανησυχητικά μηνύματα απ' όλους τους κλάδους πληθαίνουν.

Ενδεικτικά είναι τα νεώτερα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής για τη βιομηχανία καθώς δείχνουν ότι περιορίζεται η ζήτηση από το εξωτερικό, που μέχρι τώρα συγκρατούσε το τζίρο και τις νέες παραγγελίες.

Ειδικότερα, τον Ιανουάριο ο τζίρος στη μεταποίηση ήταν μεν αυξημένος κατά 13,9% σε σχέση με πέρσι, ωστόσο η αύξηση αυτή είναι μικρότερη από το 15,5% που είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο του 2011 κι αυτό γιατί ενώ ο τζίρος στο εσωτερικό αυξήθηκε κατά 4,4% έναντι 1,8% πέρσι, οι πωλήσεις στο εξωτερικό σημείωσαν αύξηση 34% έναντι αύξησης 47,6% τον Ιανουάριο του 2011.

Ακόμα πιο αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που αφορούν στις νέες παραγγελίες, οι οποίες «βούτηξαν» κατά 14,7% όταν τον περσινό Ιανουάριο ήταν αυξημένες κατά 15,4%. Αυτό οφείλεται και στη μείωση των παραγγελιών από το εσωτερικό (25,2% έναντι μείωσης 15,7% πέρσι) αλλά κυρίως στο ότι οι παραγγελίες από το εξωτερικό ήταν μειωμένες κατά 5,9%, όταν τον περσινό Ιανουάριο υπήρχε αύξηση κατά 48,3%!!!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ