Πνίγεται η Βενετία - Βυθίζεται κατά δύο χιλιοστά το χρόνο - iefimerida.gr

Πνίγεται η Βενετία - Βυθίζεται κατά δύο χιλιοστά το χρόνο

Βενετία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθε χρόνο η πανέμορφη πόλη της Βενετίας βυθίζεται κατά δύο χιλιοστά, ενώ οι επιστήμονες επισημαίνουν πως ιταλική πόλη έχει ελαφριά κλίση προς τα ανατολικά.

Σύμφωνα με τον ερευνητή στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Γεχούντα Μποκ, η άνοδος της στάθμης των υδάτων γύρω από τη Βενετία κατά άλλα 2 χιλιοστά ετησίως, οι ρυθμοί βύθισης διπλασιάζονται. Εάν δεν υπάρξει κάποια μεταβολή, τα νερά θα «καταπιούν» 8 εκατοστά μέσα στην επόμενη εικοσαετία.

Ο Μποκ και οι συνεργάτες του ανέλυσαν μετρήσεις GPS και δεδομένα για τη Βενετία και τη λιμνοθάλασσά της. Συνδυάζοντας τις πληροφορίες, που αφορούν την περίοδο 2000-2010, οι ερευνητές είδαν ότι και οι 117 νησίδες, πάνω στις οποίες είναι χτισμένη η πόλη, βυθίζονται κατά μέσο όρο 1 με 2 χιλιοστά το χρόνο.

Οι ερευνητές είδαν επίσης ότι η περιοχή κλίνει ανατολικά κατά 1 με 2 χιλιοστά το χρόνο, δηλαδή το δυτικό μέρος - εκεί όπου βρίσκεται η πόλη της Βενετίας- βρίσκεται ψηλότερα από το ανατολικό, κάτι που καμία δορυφορική ανάλυση δεν είχε αποκαλύψει έως σήμερα.

Σύμφωνα με νέες δορυφορικές μετρήσεις, η «Γαληνοτάτη» βυθίζεται ανά 2 χιλιοστά το χρόνο, και διαψεύδουν τις μελέτες που αναφέρουν ότι η πόλη του ιταλικού Βορρά είχε σταθεροποιηθεί, έχοντας ελαφριά κλίση προς τα ανατολικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ