Stoiximan.gr Basket League: Απόψε έχουμε Πρωταθλητή στο ΟΑΚΑ -ΠΑΟ vs Ολυμπιακού στον 5ο τελικό - iefimerida.gr

Stoiximan.gr Basket League: Απόψε έχουμε Πρωταθλητή στο ΟΑΚΑ -ΠΑΟ vs Ολυμπιακού στον 5ο τελικό

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μεγάλη ώρα έφτασε...

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παίζουν απόψε (19:00, COSMOTE Sport 4, iefimerida.gr) σε έναν αγώνα τους κόπους μιας χρονιάς. Ο νικητής στον πέμπτο τελικό του ΟΑΚΑ στέφεται πρωταθλητής αφήνοντας γλυκιά γεύση στον κόσμο του, ενώ ο ηττημένος μένει με άδεια χέρια αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να διακριθεί στην Εuroleague ή έστω στο Κύπελλο.

Στον ΠΑΟ υπάρχει αποφασιστικότητα για νίκη και πρωτάθλημα που θα αφιερωθεί στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Άλλωστε αυτό ήταν και η προτροπή/απαίτηση των οπαδών που πήγαν στη χθεσινή τελευταία προπόνηση της ομάδας στο ΟΑΚΑ. Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς ακόμη και ο Τζέιμς Γκιστ έχει αφήσει πίσω του το διάστρεμμα που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες μέρες.

Οπλισμένος με θάρρος, πίστη κι αυτοπεποίθηση μετά τη νίκη του την Πέμπτη, ο Ολυμπιακός θέλει να ολοκληρώσει την ανατροπή και να κερδίσει για πρώτη φορά το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ σε πέμπτο ματς. Οδηγός για τους «ερυθρόλευκους» είναι η εμφάνιση στον τελευταίο τελικό στο ΣΕΦ, όπου κυριάρχησαν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με την άμυα τους.

Οι δύο «αιώνιοι» οδηγούνται για δέκατη φορά σε 5ο τελικό για δέκατη φορά (συνολικά 13 από τις 26 σειρές τελικών). Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό σε πέμπτο τελικό έξι φορές: το 1999 (53-62), το 2001 (79-63), το 2007 (89-76), το 2008 (90-76), το 2014 (82-71) και το 2007 (51-66). Το αντίστροφο έχει συμβεί τρεις φορές: το 1995 (45-44), το 1996 (73-38) και το 2012 (82-76). Γενικά, στους δώδεκα προηγούμενους τελικούς που οδηγήθηκαν σε πέμπτο ματς οι γηπεδούχοι επικράτησαν δέκα φορές και οι φιλοξενούμενοι μόλις δύο και μάλιστα σε αμφότερες τις περιπτώσεις θύτης ήταν ο Παναθηναϊκός (1999, 2017).

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Αναστόπουλος, Κορομηλάς και Μάνος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ