Νέα έρευνα για την Αμέλια Έρχαρτ, 75 χρόνια μετά την εξαφάνισή της - iefimerida.gr

Νέα έρευνα για την Αμέλια Έρχαρτ, 75 χρόνια μετά την εξαφάνισή της

Αμέλια Έρχαρτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης της διάσημης πιλότου του μεσοπολέμου, Αμέλια Έρχαρτ και του αεροσκάφους της, τον Ιούλιο του 1937 πάνω από τον Ειρηνικό, ανασύρουν στο προσκήνιο η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και ιδιωτικά κεφάλαια.

Συγκεκριμένα, ιδιώτες ερευνητές πρόκειται να ξεκινήσουν μια προσπάθεια για τον εντοπισμό του δικινητήριου Lockheed, με το οποίο η Έρχαρτ επιχείρησε να κάνει το γύρο του πλανήτη, πριν εξαφανιστεί. Το στοιχείο που τους κινητοποίησε ήταν μία φωτογραφία που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, η οποία τραβήχτηκε στην ατόλη Νικουμαρόρο, λίγους μήνες μετά την εξαφάνιση της πιλότου και ίσως απεικονίζει τμήμα του συστήματος προσγείωσης του αεροσκάφους.

Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας θα είναι ο διάσημος εξερευνητής των βυθών Ρόμπερτ Μπάλαρτ, που μεταξύ άλλων εντόπισε τον Τιτανικό και το Μπίσμαρκ. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ παραδέχθηκε ότι από κοινού με τον Μπάλαρντ αναπτύσσει ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα υποβρύχιου ηχοεντοπισμού (σόναρ).

Οι έρευνες θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο και θα χρηματοδοτηθούν με περίπου μισό εκατ. δολάρια από ιδιωτικά κεφάλαια. Επίκεντρό τους θα είναι η ατόλη, που ανήκει στην Δημοκρατία του Κιριμπάτι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ