Βούτσης για την εισβολή στη Βουλή: Οργανωμένο σχέδιο, με συμμετοχή και της Χρυσής Αυγής - iefimerida.gr

Βούτσης για την εισβολή στη Βουλή: Οργανωμένο σχέδιο, με συμμετοχή και της Χρυσής Αυγής

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε ενημέρωση που έκανε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες με αφορμή την εισβολή διαδηλωτών στο προαύλιο της Βουλής μίλησε για τάγματα εφόδου της χρυσής Αυγής και για οργανωμένο σχέδιο επίθεσης στη Βουλή με τη συμμετοχή και βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Βούτσης ήταν ενήμερο το κοινοβούλιο, το προεδρείο και η φρουρά της Βουλής για ένα συντονισμένο σχέδιο εισβολής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και για την πρόθεση να δημιουργηθούν επεισόδια και γι’ αυτό είχε ζητήσει από τα κόμματα να ολοκληρωθεί νωρίς ή συνεδρίαση και να ακολουθήσει η ψηφοφορία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής μίλησε για «πολιορκία» του Κοινοβουλίου από ακροδεξιά στοιχεία επί τρεις ολόκληρες ώρες και επιθέσεις που εξαπολύονταν σε όλες τις εισόδους του κτιρίου με «πολεμοφόδια», μάρμαρα, πέτρες, σίδερα και ρόπαλα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής το χθεσινό αντιδημοκρατικό παραλήρημα του Κώστα Μπαρμπαρούση ήταν το «πρόκριμα», με στόχο την πρόκληση βίαιων επεισοδίων στο συλλαλητήριο που είχε προγραμματιστεί στο Σύνταγμα για την ονομασία της πΓΔΜ.

Την ίδια ώρα κοινοβουλευτικές πηγές εξέφραζαν ανησυχίες για συνέχιση τέτοιου είδους εντάσεων και επεισοδίων τόσο στη χώρα μας όσο και στη FYROM, ενώ διατύπωναν και τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση κομμάτων της αντιπολίτευσης που αν και είχαν ενημερωθεί για το εκρηκτικό κλίμα εκτός του Κοινοβουλίου στη Διάσκεψη των Προέδρων επέμεναν σε χρονική επέκταση της σημερινής συνεδρίασης.

Το οργανωμένο σχέδιο πολιορκίας της Βουλής αντιμετωπίστηκε από ένα αντίστοιχα καλά οργανωμένο στρατηγικό σχέδιο απόκρουσης των επιθέσεων που συμπεριλάμβανε πλήθος εναλλακτικών και στενή συνεργασία της Φρουράς και των ομάδων της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουλή ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ βουτσης ζημιές Εισβολή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ