Αλέν Ζιπέ προς Πέρες: «Χύθηκε το αίμα των λαών μας - Οι Γάλλοι δεν είναι αντισημίτες» - iefimerida.gr

Αλέν Ζιπέ προς Πέρες: «Χύθηκε το αίμα των λαών μας - Οι Γάλλοι δεν είναι αντισημίτες»

Αλέν Ζιπέ: «Χύθηκε αίμα των δύο χωρών μας»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ υπογράμμισε σήμερα ότι αίμα Γάλλων και Ισραηλινών πολιτών χύθηκε στη σφαγή της Τουλούζης στη νοτιοδυτική Γαλλία, κατά τη συνάντηση που είχε στην Ιερουσαλήμ με τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες.

«Hρθα εδώ εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση της Γαλλίας για να συμμετάσχω στο πένθος των οικογενειών Μονσονεγκό και Σαντλέρ, που τόσο τραγικά δοκιμάζονται», δήλωσε ο Ζιπέ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο Πέρες.

«Κατά κάποιο τρόπο το αίμα των δύο χωρών μας χύθηκε τη Δευτέρα στο σχολείο Οζάρ Χατοράχ», τόνισε διευκρινίζοντας ο δάσκαλος που σκοτώθηκε μαζί με τους μικρούς γιούς τους και η κόρη του διευθυντή του σχολείου είχαν γεννηθεί στο Μπορνό, την πόλη όπου είναι δήμαρχος.

«Δεσμευτήκαμε με την ίδια αποφασιστικότητα στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, αυτής της μάστιγας που πλήττει αρκετές περιοχές του κόσμου, και σήμερα δυστυχώς το γαλλικό έδαφος».

«Μέχρι να συμβεί αυτή η τραγωδία, οι αντισημιτικές ενέργειες στη Γαλλία μειώνονταν συνεχώς», είπε ο Ζιπέ.

«Μπορείτε να υπολογίζετε σε εμάς» για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, πρόσθεσε.

Η παρουσία του επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας «σε μια ημέρα βαθιάς οδύνης για όλους μας» δήλωσε ο Πέρες, δείχνει ότι «είμαστε στο ίδιο μέτωπο πολιτισμού και ασφάλειας».

«Ο τρόμος είναι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος Πέρες.

Ο Ζιπέ, ο οποίος μετέβη στο Ισραήλ σήμερα για να παραστεί στην κηδεία των τεσσάρων θυμάτων, θα συναντηθεί εντός της ημέρας με τον πρωθυπουργό Μπένζαμιν Νετανιάχου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ