Φίλης κατά Μητσοτάκη: Το ΕΛΚ είναι υπέρ της συμφωνίας, εκείνος αρνείται την εθνική γραμμή - iefimerida.gr

Φίλης κατά Μητσοτάκη: Το ΕΛΚ είναι υπέρ της συμφωνίας, εκείνος αρνείται την εθνική γραμμή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κριτική στη ΝΔ για τη γραμμή που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Ν.Φίλης υποστηρίζοντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης «αρνείται την εθνική ευθύνη του κόμματός του και να υπακούει στα παλαιοκομματικά κελεύσματα της κομματικής ιδιοτέλειας».

Ο πρώην υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι η ΝΔ θυμίζει κόμμα Σαμαρά και όπως υποστήριξε «η εθνικιστική κλίση της ΝΔ δυστυχώς αθροίζεται με τον αυταρχισμό, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και την ξενοφοβία που απλώνονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, εις βάρος των φτωχών πολιτών αλλά και των ασθενέστερων λαών». Ο κ.Φίλης διερωτήθηκε εν ονόματι, ποίας προοπτικής διεκδικεί η ΝΔ την επιστροφή της στην εξουσία. «Παρέα με τον Όρμπαν και τους άλλους της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς; Γιατί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όπως και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα συμφωνούν με τη συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση με τα Σκόπια» ανέφερε.

O πρώην υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι η επίλυση της διαφοράς μας με τη γειτονική χώρα ενισχύει και την προοπτική ανάπτυξης της Ελλάδας γιατί δημιουργούνται νέες δυνατότητες, από τις οποίες μπορεί να κερδίσει τόσο η Ελλάδα όσο και οι άλλες βαλκανικές χώρες. «Μπορούν να δημιουργηθούν υποδομές με επενδύσεις ευρωπαϊκές και διεθνείς, όπως η σιδηροδρομική γραμμή Πειραιάς- Θεσσαλονίκη -Σκόπια -Βελιγράδι και εκείθεν προς την κεντρική Ευρώπη, καθώς και ενεργειακά δίκτυα πχ φυσικού αερίου» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας : «Μια τέτοια προοπτική είναι απαραίτητη για να βγει η χώρα μας με σταθερότητα από την οικονομική κρίση. Με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και ενισχυμένα εισοδήματα. Μια τέτοια προοπτική προϋποθέτει τουλάχιστον ομαλές διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας με τους γείτονές της. Αυτό εξυπηρετεί η συμφωνία για τη Βόρεια Μακεδονία»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ