«Ναι μεν... αλλά» από Ψαριανό στην συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων - iefimerida.gr

«Ναι μεν... αλλά» από Ψαριανό στην συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων

Γρηγόρης Ψαριανός (Φωτογραφία: IntimeNews/ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ναι μεν... αλλά» είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός στην συμφωνία Ελλάδας Σκοπίων χωρίς να ξεκαθαρίσει απολύτως εάν στηρίζει την απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη να υπερψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας όταν θα έρθει στη Βουλή ή όχι.

Ο κ. Ψαριανός ανέφερε ότι είναι υπέρ της λύσης με μια σύνθετη ονομασία και επέκρινε τις παλαιότερες κυβερνήσεις τόσο για την διατήρηση του ονόματος Μακεδονία στην γειτονική χώρα όσο και για την αδυναμία τους να προσφέρουν λύση στο πρόβλημα.

«Έπρεπε να καταλήξουμε σε μία λύση στο μακεδονικό. Σύνθετη ονομασία αλλά εδώ βλέπουμε εθνότητα, γλώσσα, διάφορα πράγματα τα οποία δεν υπήρχαν σε προηγούμενα σχέδια συμφωνιών. Πολλά με ενοχλούν, σε κάποια συμφωνώ, αλλά εμάς ποιος μας ρώτησε; Είμαστε υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Το γειτονικό κράτος το όνομα "Μακεδονία" το έχει κατοχυρωμένο με δική μας ευθύνη ανοχή, αποδοχή εδώ και δεκαετίες. Κάθε καινούργια συμφωνία που κάνουμε είναι χειρότερη από την προηγούμενη που αρνηθήκαμε ιστορικά πάντα συμβαίνει αυτό».

O κ. Ψαριανός ανέφερε ότι το ερώτημα που προκύπτει είναι αν αυτή η συμφωνία είναι η καλύτερη από όσες θα μπορούσαμε να κάνουμε και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ποιος μας ρώτησε αν την ψηφίζουμε αυτή τη συμφωνία; Ποιον ρώτησαν από τα άλλα κόμματα; Πότε έγινε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών; Όταν διαπραγματεύεται η κυβέρνηση μιας χώρας ένα πολύ σοβαρό κορυφαίο εθνικό δίκαιο ζήτημα τι κάνει ένας σοβαρός πρωθυπουργός που ενδιαφέρεται να λύσει το πρόβλημα και όχι να παίξει μικροκομματικά παιχνίδια προς όφελος της κυβέρνησης του ή για να την διασώσει ; Ζήτα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συμβούλιο πολιτικών αρχηγών να γίνει εθνική γραμμή και μ’ αυτή να διαπραγματευτούμε ως κυβέρνηση και ως χώρα , όχι φράξια κυβέρνησης».

Μάλιστα ο κ. Ψαριανός αναφέρθηκε και στις διαφωνίες που έχουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες την συμφωνία αλλά και στην στήριξη που παρείχε το ποτάμι σε παλαιότερα κυβερνητικά νομοσχέδια.

«Δεν γίνεται να κυβερνάς με τα κοράκια και να ζητάς από τα περιστέρια να σε στηρίζουν στα δύσκολα. Κατηγορούσαμε τους Σαμαρο-Βενιζέλους στους οποίους ήταν και ο βοηθός Καμμένου ο Κουβέλης και εμείς διαπραγματευόμαστε τώρα ένα κορυφαίο ζήτημα ως πλειοψηφία της κυβέρνησης και με την υπόλοιπη κυβέρνηση να διαφωνεί κάθετα οριζόντια και διαγώνια. Η κυβέρνηση τον αμερικανοτσολιάδων τώρα γιατί είναι καλύτερη από την κυβέρνηση των προδοτών και των γερμανοτσολιάδων;

Ποιοι κατηγορούν ποιους αφού ο διχασμός είναι εθνικό μας σπορ από το 1830. Κάποια στιγμή πρέπει να το τελειώσουμε. Αυτοί που φώναζαν ή αυτοί ή εμείς, κρεμάλες ,εκτελέσεις και λοιπά θα σκεφτούν τώρα γιατί οι πρώην γερμανοτσολιάδες σπέρνουν τον εθνικό διχασμό στους νέους αμερικανoτσολιάδες;».

Ο Γρ. Ψαριανός κατέληξε: «Ψηφίζουμε πρόταση δυσπιστίας γιατί είναι η χειρότερη κυβέρνηση που έχει περάσει στην χώρα έχει διαλύσει την παιδεία την δικαιοσύνη στο Δημόσιο. Υπογράφει τα χειρότερα για να προσλαμβάνει και να ταΐζει πελατάκια. Γι’ αυτό ψηφίζουμε την πρόταση δυσπιστίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ