Στον αέρα απειλεί να τινάξει την εκλογική διαδικασία η ΠΟΕ - ΟΤΑ - iefimerida.gr

Στον αέρα απειλεί να τινάξει την εκλογική διαδικασία η ΠΟΕ - ΟΤΑ

Στον αέρα απειλεί να τινάξει την εκλογική διαδικασία η ΠΟΕ - ΟΤΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα απέχουν από κάθε εκλογική διαδικασία οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' βαθμού, εφόσον δεν πάρουν τον επίδομα εκλογικής αποζημίωσης, όπως γνωστοποίησε χθες η ΠΟΕ -ΟΤΑ μέσω του εξωδίκου που έστειλε προς τις ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών.

Στο εξώδικο σημειώνεται ότι με το νόμο 4051/2012 εξαιρούνται της εκλογικής αποζημίωσης οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, αν και είχε υπάρξει, προ της ψήφισης του νόμου, δέσμευση για τροποποίηση της σχετική διάταξης. Η επιλογή αυτή των υπουργών χαρακτηρίζεται «άδικη και άνιση, μας αναγκάζει να προχωρήσουμε σε αποχή από κάθε εργασία που έχει να κάνει με την προετοιμασία, διεξαγωγή των εκλογών και μεταφορά των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών όποτε κι αν αυτές πραγματοποιηθούν».

Με σημερινή τους επιστολή πάντως σημειώνουν ότι η απόφασή τους για αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες θα αναθεωρηθεί, μόνο αν συμπεριληφθούν στους δικαιούχους της εκλογικής αποζημίωσης και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ α' βαθμού. Διαφορετικά, όπως οι ίδιοι αναφέρουν «Η κυβέρνηση ας αναλογιστεί και αναλάβει τις ευθύνες της».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης εξέφρασσε την απορία του για τις απειλητικές προειδοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ «σε μια τόσο δύσκολη για όλους περίοδο», ενώ η ομοσπονδία έχει ενημερωθεί ότι ο κ. Γιαννίτσης με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, στις 8 Μαρτίου 2012, έχει ζητήσει τροπολογία, ώστε να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους εκλογικού επιδόματος και οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Τυπογραφείο και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ