Η ΕΕ ερευνά την αγορά των CDS - iefimerida.gr

Η ΕΕ ερευνά την αγορά των CDS

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έρευνες ξεκίνησαν οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ για υποθέσεις παραβίασης ανταγωνισμού στην αγορά συμβολαίων αθέτησης πληρωμών (CDS) που χρησιμοποιούνται για την αντιστάθμιση κινδύνων.

Η Κομισιόν η επίσημη ρυθμιστική αρχή της ΕΕ σε θέματα ανταγωνισμού, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ερευνήσει τυχόν κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης εκ μέρους 16 επενδυτικών τραπεζών και της Markit, η οποία παρέχει πληροφορίες για την αγορά των CDS.

Πρόκειται για τις τράπεζες JP Morgan, Bank of America Merrill Lynch Barclays BNP Paribas Citιgroup, Commerzbank Credit Suisse First Boston, Deutsche Bank Goldman Sachs HSBC, Morgan Stanley Royal Bank of Scotland, UBS Wells Fargo Bank/Wachovia, Credit Agricole και Societe Generale

Η Κομισιόν έχει ξεκινήσει επίσης τις διαδικασίες για 9 από τις 16 τράπεζες και την ICE Clear Europe, εκκαθαριστή των CDS, ώστε να διερευνηθεί εάν υπήρξε επιλεκτική τιμολόγηση από την ICE για ορισμένες τράπεζες σε βάρος των ανταγωνιστών τους.

«Τα CDS έχουν χρήσιμο ρόλο για τις χρηματοοικονομικές αγορές και την οικονομία», δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια. «Οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν δείξει, ωστόσο, ότι κατά την διαπραγμάτευση αυτών των προϊόντων διαπιστώνονται πολλές ανεπάρκειες, που δεν μπορούν να διευθετηθούν μόνο μέσω της ρύθμισης (της αγοράς)», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ