H Φρόσω Λύτρα ετοίμασε μία παράσταση-εμπειρία με ήρωα τον κόμη Δράκουλα [εικόνες] - iefimerida.gr

H Φρόσω Λύτρα ετοίμασε μία παράσταση-εμπειρία με ήρωα τον κόμη Δράκουλα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σκηνικό διαμορφώνεται σαν σε ναυάγιο μέσα στο νερό ενώ στον προθάλαμο εξελίσσεται ένα παράλληλο εικαστικό δρώμενο, εμπνευσμένο από τη θεματολογία του Δράκουλα.

Η σκηνοθέτις Φρόσω Λύτρα και η θεατρική ομάδα naan παρουσιάζουν το έργο «Δράκουλας» του Μπραμ Στόουκερ στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

«Ο Δράκουλας του Μπράμ Στόουκερ, είναι ένα από τα ωραιότερα μυθιστορήματα τρόμου και φαντασίας. Μοιάζει με «άγριο» παραμύθι καθώς ξυπνάει τους παιδικούς μας εφιάλτες. Διεγείρει την φαντασία μας και τα άγρια ένστικτα μας μέσα από την ακόρεστη δίψα που αναβλύζει για αίμα και αιώνια ζωή» αναφέρει μιλώντας στο iefimerida για το έργο η Φρόσω Λύτρα.

H Φρόσω Λύτρα ετοίμασε μία παράσταση-εμπειρία με ήρωα τον κόμη Δράκουλα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Ο περίφημος Κόμης Δράκουλας μας προκαλεί να αμαρτήσουμε, να αντισταθούμε στην φυσική φθορά του χρόνου να τα «βάλουμε» με τον ίδιο τον θάνατο και πάνω από όλα να δαγκώσουμε δηλαδή να ερωτευτούμε!»

Φρόσω Λύτρα

«Είναι ένα αφήγημα γεμάτο συμβολισμούς και αλληγορίες. Από 1897 που εκδόθηκε έως και σήμερα διαβάστηκε από εκατομμύρια αναγνώστες. Στην Αμερική, παραμένει μέχρι και σήμερα Μπέστ σελερ καθώς στην φανταστική, αυτή ιστορία είναι δυσανάγνωστα τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας. Η θρυλική φιγούρα , του Κόμη Δράκουλα που τρέφεται με ανθρώπινο αίμα ταξιδεύει μέσα στους αιώνες και γίνεται πηγή έμπνευσης για την δημιουργία μυθιστορημάτων τρόμου και φαντασίας, ποιημάτων, ταινιών και θεατρικών παραστάσεων».

Παίζουν: Δημήτρης Γεωργαλάς, Λίνα Σακκά, Κώστας Φλωκατούλας, Κωστής Μπούτας, Ελσα Σίσκου, Χρήστος Ντόβας

«Η φανταστική αυτή ιστορία που ο Μπράμ Στόουκερ επινόησε επηρεασμένος από την μόδα της εποχής του που ήταν τα βαμπίρ, με πρωταγωνιστή, έναν αληθινό, ήρωα της Τρανσυλβανίας, τον περίφημο πρίγκιπα Βλάντ Τσέπες τον Τρίτο, κατασκευάστηκε μέσα από τα ημερολόγια των ηρώων που ο Μπράμ Στόουκερ ισχυρίζεται στο σύντομο σημείωμα, που προλογίζει το μυθιστόρημα πως τόσο οι ήρωας όσο και τα γεγονότα που αφηγούνται, είναι απόλυτα αληθινά».

H Φρόσω Λύτρα ετοίμασε μία παράσταση-εμπειρία με ήρωα τον κόμη Δράκουλα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ενα θεατρικο-εικαστικό δρώμενο

«Μέσα από την ανάγνωση του έργου, την δραματουργική ανάλυση και τις αντιστοιχίες της εποχής που γράφτηκε με την σημερινή εποχή σχεδίασα μαζί με τους ηθοποιούς και τους εικαστικούς καλλιτέχνες που απαρτίζουν την ομάδας naan, μια παράσταση, φόρο τιμής, στους καταραμένους ποιητές όλων των εποχών, δημιουργώντας ένα θεατρικό και ταυτόχρονα εικαστικό δρώμενο.
Ένα τοπίο μνήμης σαν ναυάγιο στον βυθό από όπου ο θρυλικός κόμης Δράκουλας επιχειρεί να δραπετεύσει και να έρθει να κυριαρχήσει εδώ που χτυπάει η καρδιά της ανθρωπότητας , στην πόλη μας, στην εποχή μας, στον ύπνο μας. Να τρυπώσει στα όνειρα μας, την ώρα που είμαστε πιο ευάλωτοι. Και εκεί μέσα στην άγρια δίνη των ονείρων, να μας παρασύρει στις πιο σκοτεινές και αχαρτογράφητες περιοχές της ύπαρξής μας».

H Φρόσω Λύτρα ετοίμασε μία παράσταση-εμπειρία με ήρωα τον κόμη Δράκουλα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Παίζουν: Δημήτρης Γεωργαλάς, Λίνα Σακκά, Κώστας Φλωκατούλας, Κωστής Μπούτας, Ελσα Σίσκου, Χρήστος Ντόβας.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ: ΦΡΟΣΩ ΛΥΤΡΑ
ΣΚΗΝΙΚΑ: ΜΑΝOΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ
ΓΛΥΠΤΗΣ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΛΑΥΤΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΗΣΤΑΡΑΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: ΣΑΚΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΛΕΞΗΣ ΦΟΥΣΕΚΗΣ
ΜΑΚΙΓΙΑΖ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΦΑΙΗ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ομάδα «naan»

Χορεύουν: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΛΕΣΗ / ΑΛΕΞΗΣ ΦΟΥΣΕΚΗΣ / ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΡΑΜΙΑΣ
Ώρα έναρξης: 21:30 Διάρκεια: 100’

Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος, κτήριο 56, Τηλ: 212 254 0000
Τιμές εισιτηρίων: 17, 13 φοιτητικό, 10 ευρώ ανέργων – ΑΜΕΑ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ