Tραμπ: Θα μπορούσα να λύσω πολλά προβλήματα του πλανήτη ζητώντας χάρες από τον Πούτιν - iefimerida.gr

Tραμπ: Θα μπορούσα να λύσω πολλά προβλήματα του πλανήτη ζητώντας χάρες από τον Πούτιν

Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε την πρότασή του για επιστροφή της Ρωσίας στην Ομάδα των Επτά υποστηρίζοντας ότι θα είχε έτσι την ευκαιρία να ζητήσει «χάρες» από τον Βλαντίμιρ Πούτιν και να λύσει πολλά από τα προβλήματα του πλανήτη!

«Δεν είμαι υπέρ της Ρωσίας, είμαι υπέρ των ΗΠΑ, αλλά αν για παράδειγμα καθόταν πλάι μου στο τραπέζι ο Βλαντίμιρ Πούτιν, αντί κάποιος από τους άλλους και δειπνούσαμε μαζί στον Καναδά, θα μπορούσα να του πω: “μου κάνεις μια χάρη; Θα έφευγες από τη Συρία; Μου κάνεις μια χάρη; Θα έφευγες από την Ουκρανία. Δεν θά ‘πρεπε να βρίσκεσαι εκεί. Έλα τώρα», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος με το χαρακτηριστικό του ύφος σε συνέντευξή στου Fox News.

Παραμονές της συνόδου της G7 ο Τραμπ είχε ταχθεί υπέρ της επιστροφής της Ρωσία στην Ομάδα των Επτά, από την οποία είχε αποκλειστεί μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014: «η Ρωσία θα έπρεπε να είναι παρούσα σ’ αυτή τη συνάντηση. Θα έπρεπε να της επιτρέψουν να επιστρέψει, γιατί θα έπρεπε να βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης».

Επανερχόμενος στο θέμα, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος πρόσθεσε στη συνέντευξή του στο Fox News: «Νομίζω ότι μάλλον θα είχα καλή σχέση μαζί του [με τον Πούτιν] ή θα μπορούσα να του μιλήσω καλύτερα από ό,τι όταν καλείς κάποιον στο τηλέφωνο και συζητάς μαζί του. Αν ήταν σ’ εκείνη τη συνάντηση θα μπορούσα να του ζητήσω να κάνει πράγματα που θα ήταν καλά για τον κόσμο, τη χώρα μας και για τον ίδιο»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ