Ο Ερντογάν έβαλε στο μάτι το νέο ρωσικό υπερόπλο – Πρότεινε στον Πούτιν συμπαραγωγή των S-500 - iefimerida.gr

Ο Ερντογάν έβαλε στο μάτι το νέο ρωσικό υπερόπλο – Πρότεινε στον Πούτιν συμπαραγωγή των S-500

Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συμπαραγωγή των νέων υπερσύγχρονων ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-500, πρότεινε η Τουρκία στη Ρωσία, όπως αποκάλυψε ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο 24TV.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του να αναπτύξει τους S-400 σε τουρκικό έδαφος, παρά τις αμερικανικές ενστάσεις κι αποκάλυψε ότι συζήτησε με τον Ρώσο ομόλογό του το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η Άγκυρα στη συμπαραγωγή του νέου ρωσικού υπερόπλου.

«Πέρα από τους S-400 πρότεινα στη Ρωσία την συμπαραγωγή των S-500», είπε, χωρίς να αποκαλύψει τι του απάντησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Τουρκία επιθυμεί να αποκτήσει ένα αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς στο πλαίσιο των προσπαθειών της να ενισχύσει τις στρατηγικές στρατιωτικές της δυνατότητες.

Το σύστημα S-500 που θα αντικαταστήσει τους S-400 θα διαθέτει πολύ μεγαλύτερο βεληνεκές. Βρίσκεται ακόμη στο στάδιο ανάπτυξης και όπως έχει πει παλαιότερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, θα αρχίσει να παραδίδεται στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις από το 2020. Τον περασμένο Φεβρουάριο ο τότε αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντίμτρι Ρογκόζιν είχε αποκαλύψει ότι η παραγωγή των εποχούμενων S-500 είχε ήδη ξεκινήσει στο Νίζνι Νόβγκοροντ.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις κυρίως από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για την προμήθεια των S-400 από την Τουρκία ο Ταγίπ Ερντογάν παραπονέθηκε ότι δεν αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο η Ελλάδα για τους S-300.

«Η Ελλάδα έχει S-300. Δεν λέτε τίποτε σ’ αυτούς αν και έχουν S-300. Αυτά τα συστήματα έχουν επίσης αναπτυχθεί και στη Συρία, εκτός του ΝΑΤΟ και δεν λέτε τίποτε. Αλλά δεν ισχύει το ίδιο με την Τουρκία. Είναι αδιανόητο», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ