Ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γιώργος Καλαμίδας υπουργός Εσωτερικών; - iefimerida.gr

Ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γιώργος Καλαμίδας υπουργός Εσωτερικών;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γιώργος Καλαμίδας θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος υπουργός Εσωτερικών ο οποίος θα αντικαταστήσει τον κ. Τάσο Γιαννίτση ο οποίος θα καταλάβει τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Αυτές θα είναι, όπως όλα δείχνουν οι επιλογές του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου προκειμένου να κλείσει η τελευταία εκκρεμότητα πριν οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Η επιλογή του κ. Καλαμίδα ικανοποιεί, εκτός άλλων, και την υποχρέωση να τοποθετείται υπηρεσιακός υπουργός -μη πολιτικό πρόσωπο- στην πλέον ευαίσθητη θέση του κυβερνητικού μηχανισμού που εποπτεύει την εκλογική διαδικασία.

Ο κ. Καλαμίδας ανέλαβε την προεδρία του Αρείου Πάγου στις 3 Ιουλίου του 2007 και παρέμεινε στη θέση αυτή έως τις 30 Ιουνίου του 2009.

Ποιός είναι

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο στις 17-12-1944. Είναι έγγαμος με ένα παιδί.

Εισήχθη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το έτος 1962, απεφοίτησε δε τον Ιούνιο του 1967 με βαθμό πτυχίου «Λίαν Καλώς».

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία (26 μήνες) ως Έφεδρος Αξιωματικός και έλαβε άδεια δικηγόρου Αθηνών το έτος 1969.

Στο διαγωνισμό Εμμίσθων Παρέδρων της 17-1-1972, στις οποίες μετέσχον 500 περίπου υποψήφιοι, κατετάγη 4ος και διορίσθηκε Εμμ. Πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών (1972) και ακολούθως Πρωτοδίκης (1974), στη συνέχεια δε προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών (1985), Εφέτη (1990), Πρόεδρο Εφετών (2002) και Αρεοπαγίτη (2004). Στο διάστημα της θητείας του ως Προέδρου Πρωτοδικών εξελέγη μέλος του Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών και άσκησε τα σχετικά καθήκοντα επί ένα έτος. Στον Άρειο Πάγο υπηρέτησε επί τριετία ως Αρεοπαγίτης στο Α1 τμήμα και ως Αντιπρόεδρος στα Α2 και Α1 τμήματα.

Προήδρευσε σε πολλές επιτροπές εξετάσεων Δικαστών, Συμβολαιογράφων, Δικηγόρων, ως και σε Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή. Εκκρεμεί η διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο του Αστικού Δικαίου. Γνωρίζει αγγλικά και διδάσκει, ως ειδικός επιστήμων, στο Μεταπτυχιακό Τμήμα (κατεύθυνση ιδιωτικού δικαίου) του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ