Στην Ανατολική Θράκη θα κατασκευάσει η Τουρκία το τρίτο πυρηνικό της εργοστάσιο - iefimerida.gr

Στην Ανατολική Θράκη θα κατασκευάσει η Τουρκία το τρίτο πυρηνικό της εργοστάσιο

O Τούρκος υπουργός Ενέργειας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Ανατολική Θράκη σχεδιάζει να φτιάξει πυρηνικό εργοστάσιο η Τουρκία, όπως είπε ο Υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Ο γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν, είπε στο CNN Türk ότι οι λεπτομέρειες πιθανότατα θα ανακοινωθούν εντός του έτους κι ότι η Ανατολική Θράκη επελέγη διότι «εκείνη η περιοχή χρησιμοποιεί πολύ μεγάλες ποσότητες ενέργειας, αλλά δεν υπάρχει εκεί παραγωγή που να ανταποκρίνεται στη ζήτηση».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της χώρας, που κατασκευάζει η ρωσική Rosatom στο Ακούγιου, απέναντι από την Κύπρο, θα λειτουργήσει το 2023.

Ένα ακόμη πυρηνικό εργοστάσιο αναμένεται να κατασκευαστεί στη Σινώπη, στην περιοχή του Πόντου, από γαλλο-ιαπωνικό κονσόρτσιουμ (Mitsubishi Heavy Industries – Areva) – η διακρατική συμφωνία υπεγράφη πριν από 5 χρόνια-.

Σημειωτέον, πάντως, ότι τον Οκτώβριο του 2015 είχε ανακοινωθεί ότι ο τρίτος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας θα ανεγερθεί στην Ιγκνεάντα της Ανατολικής Θράκης, μια παραθαλάσσια περιοχή στα σύνορα με τη Βουλγαρία, περίπου 250 χιλιόμετρα από την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ