Σαφάρι για τον εντοπισμό χιλιάδων μεγαλοφειλέτων - iefimerida.gr

Σαφάρι για τον εντοπισμό χιλιάδων μεγαλοφειλέτων

Σαφάρι για τον εντοπισμό χιλιάδων μεγαλοφειλέτων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγώνα δρόμου ξεκινούν στο υπουργείο Οικονομικών για των εντοπισμό τουλάχιστον 1500 οφειλετών του Δημοσίου, μάλιστα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών μειώνεται και κάτω από τα 5 εκατομμυρίων ευρώ, το όριο οφειλών γι αυτούς που αναμένεται να ελεγχθούν.

Σύμφωνα με το protothema.gr θα επιστρατευθούν ιδιωτικές δικηγορικές και εισπρακτικές εταιρείες, ενώ αναμένεται να γίνουν ακόμα και κατασχέσεις. Μάλιστα στο στόχαστρο της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης μπαίνουν και όσοι οφείλουν μικρότερα ποσά, κάτω από 5.000.000, απλώς έσπευσαν να τα μοιράσουν προκειμένου να γλιτώσουν το κυνηγητό από τους «κομάντο της φοροδιαφυγής». Αυτοί οι οφειλέτες θα παραμείνουν στο στόχαστρο της Μονάδας για δύο χρόνια ακόμα, ως «ομάδα υψηλού κινδύνου».

Βάσει το νέου φορολογικού νόμου η έρευνα είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών θα ανατίθεται σε 40 ιδιωτικά γραφεία με εξάμηνες συμβάσεις. Οι ιδιώτες θα πρέπει να εντοπίζουν περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό:

• ακινήτων που δεν έχουν δηλωθεί στη φορολογική αρχή ή δεν έχουν μεταγραφεί,
• απαιτήσεων στα χέρια τρίτων, ειδικών περιουσιακών στοιχείων,
• περιουσιακών στοιχείων ή επιχειρήσεων που μεταβιβάστηκαν,
• περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν από τρίτους με χρηματικούς πόρους του υπόχρεου,
• τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό κ.λπ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ