Στο Μαξίμου καταστρώνουν «plan Β» για τις Πρέσπες -Ποιους έχουν προσκαλέσει - iefimerida.gr

Στο Μαξίμου καταστρώνουν «plan Β» για τις Πρέσπες -Ποιους έχουν προσκαλέσει

Δύο εκδοχές περιλαμβάνει ο κυβερνητικός σχεδιασμός στο πρωθυπουργικό επιτελείο με φόντο την κυοφορούμενη πρόταση μομφής από τη Νέα Δημοκρατία που αν υλοποιηθεί θα πυροδοτήσει ένα «καυτό» κοινοβουλευτικό τριήμερο.

Εν αναμονή της πρότασης δυσπιστίας που ενδέχεται να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, κυβερνητικές πηγές δηλώνουν στο iefimerida πως αν ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει πράξη μια τέτοια πρωτοβουλία, «θα αποδείξει ότι δεν είναι φιλελεύθερος πολιτικός, αλλά εθνολαϊκιστής»! Και σχολιάζουν δηκτικά ότι «θα συνταχθεί με ακραίες φωνές» αποδεικνύοντας ότι…κλωτσάει μια συμφωνία την οποία χαιρετίζει σύσσωμη η διεθνής κοινότητα.

Πότε θα γίνουν οι Πρέσπες

Ο βασικός σχεδιασμός του Μαξίμου, προβλέπει η συνάντηση κορυφής των Πρεσπών να γίνει το προσεχές Σάββατο 16 Ιουνίου. Παρουσία του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μ. Νίμιτς, του ΓΓ του ΟΗΕ Α. Γκουτέρες και των κκ Μογκερίνικαι Χαν στους οποίους έχουν σταλεί προσκλήσεις.

Αναμένοντας, ωστόσο, να γνωστοποιήσει τις προθέσεις του ο κ. Μητσοτάκης, το Μαξίμου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η εκδήλωση να οδεύσει προς Κυριακή (το αργότερο Δευτέρα)ώστε να έχει προηγηθεί η κοινοβουλευτική «μάχη» και ο πρωθυπουργός μετά την παρουσία του στη Βουλή να επικυρώσει πολιτικά τη συμφωνία. Στο μεταξύ, αύριο, ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνει το Σώμα σε επίπεδο αρχηγών με την αυριανή έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας.

«Θα μας συσπειρώσει- παρά τις διαφορές στα μείζονα»

Κοινός τόπος στο κυβερνητικό στρατόπεδο πάντα υπό την προϋπόθεση πως η ΝΔ προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας είναι πως θα τους συσπειρώσει ανεξάρτητα από τις σοβαρές διαφωνίες που υπάρχουν με τους ΑΝΕΛ στο Ονοματολογικό. «Μακάρι να μας κάνει ένα τέτοιο δώρο» έλεγαν πολιτικά στελέχη. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα είναι …χρυσή ευκαιρία- παρά τις όποιες διαφορετικές απόψεις- ο κυβερνητικός εταίρος να ανανεώσει την ψήφο εμπιστοσύνηςστην κυβέρνηση. Σημειωτέων , ότι ο Πάνος Καμμένος μόλις προχθές διεμήνυσε ότι εκλογές θα γίνουν κανονικά στο τέλος της τετραετίας και το Μαξίμου με ανακοίνωση έστειλε σαφές μήνυμα πως «θα λάβει την απάντηση που της αρμόζει από την κυβερνητική πλειοψηφία».

«Ανεύθυνη η στάση της ΝΔ»

Για θλιβερή και ανεύθυνη στάση της ΝΔ και πολιτική τζογαδόρου απέναντι σε ένα εθνικό θέμα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση ανεβάζοντας στο «κόκκινο» την αντιπαράθεση και δίνοντας τον τόνο που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.«Αν τολμήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μου κάνει πρόταση μομφής. Δεν αισθάνομαι ότι έχω χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής», τόνισε ο πρωθυπουργός πετώντας το «γάντι» στον Κυριάκο Μητσοτάκη και δείχνοντας πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη κοινοβουλευτική πρόκληση.Σχετικά με την κύρωση της συμφωνίας ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πάγια θέση του Μεγάρου Μαξίμου πως θα επιτευχθεί κάνοντας λόγο για μία μεγάλη προοδευτική πατριωτική δημοκρατική πλειοψηφία δείχνοντας προς την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής. Εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο Πάνος Καμμένος δεν θα θέσει σε κίνδυνο την κυβερνητική συνοχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ