Αστυνομική επιχείρηση σε σπίτι υπόπτου για τις δολοφονίες στην Τουλούζη - iefimerida.gr

Αστυνομική επιχείρηση σε σπίτι υπόπτου για τις δολοφονίες στην Τουλούζη

Σε εξέλιξη επιχείρηση σε σπίτι υπόπτου για τις δολοφονίες στην Τουλούζη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο αξιωματούχοι της γαλλικής Αστυνομίας τραυματίστηκαν στην Τουλούζη κατά τη διάρκεια επιχείρησης εισβολής σε σπίτι υπόπτου για το πρόσφατο μακελειό στο εβραϊκό σχολείο της πόλης της προηγούμενη Δευτέρα και τις επιθέσεις στα κοντινά στρατόπεδα.

Η γαλλική αστυνομία τις τελευταίες ημέρες είχε εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δολοφόνου.

Σύμφωνα με υψηλά ιστάμενη πηγή, ένας 24χρονος που δηλώνει ότι έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα πρέπει να είναι ο δράστης των επιθέσεων. Ο άνδρας έχει οχυρωθεί σε ένα σπίτι σε πυκνοκατοικημένη συνοικία της Τουλούζης και δεν κρατεί ομήρους. Δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ελαφρά σε ανταλλαγή πυρών.

Στη συνομιλία του με την RAID ο άνδρας είπε ότι μετέβη για αρκετό διάστημα στη μεθόριο μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Αστυνομικοί με κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα έχουν αποκλείσει τη συνοικία αυτή, όχι πολύ μακριά από το εβραϊκό σχολείο όπου τρία εβραιόπουλα και ένας ραβίνος έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα.

Ο ύποπτος "ήταν στο στόχαστρο της κεντρικής διεύθυνσης των υπηρεσιών πληροφοριών εσωτερικού όπως και άλλα πρόσωπα, μετά τις δύο πρώτες επιθέσεις" (εναντίον στρατιωτικών στις 11 και 15 Μαρτίου, κατά τις οποίες δύο βορειοαφρικανικής καταγωγής στρατιωτικοί και ένας συνάδελφός τους με καταγωγή από τη δυτική Ινδία σκοτώθηκαν). Η δικαστική αστυνομία έδωσε τότε ένα ιδιαίτερα πολύτιμο στοιχείο που βοήθησε σημαντικά την εξέλιξη της έρευνας, δήλωσε η ίδια πηγή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ