Mε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή η έγκριση της δανειακής σύμβασης - iefimerida.gr

Mε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή η έγκριση της δανειακής σύμβασης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στην Ολομέλεια της Βουλής οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, μιλώντας στη συζήτηση για την νέα δανειακή σύμβαση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μουσουρούλης επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου για την «διάλυση της Οικονομίας» αλλά και στον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος ως υπουργός μέχρι χθες υπήρξε συμμέτοχος. «Υπάρχουν συνάδελφοι που πολιτεύονται υπό νέα σκέπη λες και δεν είχαν λάβει μέρος σε αυτό ζούμε» ανέφερε και άσκησε κριτική στην Αριστερά ότι εκφράζει μόνο άρνηση χωρίς να καταθέτει πρόταση.

«Υπογράφουμε την τελευταία πράξη για την σωτηρία της χώρας» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαπας επισημαίνοντας πως και η αναμενόμενη αποψινή ψηφοφορία είναι συνέχεια των προηγούμενων. Απαντώντας στον κ. Μουσουρούλη εκτίμησε ότι αναφέρθηκε στον κ. Βενιζέλο γιατί δεν του άρεσε η συσπείρωση του κόμματος κατά την διαδικασία της εκλογής του.

Για προεκλογική ομιλία του κ. Πρωτόπαπα μίλησε ο Θ. Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, και διερωτήθηκε που απευθύνεται το ΠΑΣΟΚ και αν θεωρεί ότι και σήμερα αυτά που έλεγε για να παγιδεύσει τον κόσμο, μπορούν να «περάσουν» τόσο εύκολα.

Καταφέρθηκε όμως και εναντίον της ΝΔ που ψήφισε το νέο μνημόνιο και καταλόγισε και στα δύο κόμματα ότι αποκρύπτουν ότι έρχονται νέα μέτρα.

Για αποικιοκρατική σύμβαση με βάση το αγγλικό δίκαιο έκανε λόγο ο Αλ. Χρυσανθακόπουλος (ΛΑΟΣ) ο οποίος πρόσθεσε πως με τους «απαράδεκτους όρους» που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση εξασφαλίζεται πλήρως ο δανειστής. Ακόμη απάντησε στην κριτική προς το κόμμα του ότι ψήφισε την πρώτη σύμβαση κι όχι τη δεύτερη λέγοντας πως αυτή είναι χειρότερη.

Αποικιακή χαρακτήρισε την νέα δανειακή συμφωνία και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιπλέον δεν δίνει καν εξηγήσεις για τη συμφωνία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ