Η Μις Ιράκ ξανασυνάντησε τη Μις Ισραήλ μετά το διπλωματικό επεισόδιο με τη selfie [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Η Μις Ιράκ ξανασυνάντησε τη Μις Ισραήλ μετά το διπλωματικό επεισόδιο με τη selfie [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι συμπατριώτες της πανηγύρισαν όταν η Σάρα Εεντάν κέρδισε το 2017 τον τίτλο της Μις Ιράκ.

Η ομορφιά κι η χάρη της τους είχε γοητεύσει. Αλλά προς τα τέλη του ίδιου χρόνου η πανέμορφη κοπέλα δεν ήταν πλέον καλοδεχούμενη στην πατρίδα της και αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει μαζί με την οικογένειά της, αφού δεχόταν απειλές κατά της ζωής της.

Τι είχε μεσολάβησε; Κατά τον διαγωνισμό για την ανάδειξη της Μις Κόσμος στο Λας Βέγκας η Εεντάν είχε «τολμήσει» να βγάλει μια selfie με την Μις Ισραήλ, Αντάρ Γκάντελσμαν, την οποία ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram με τη λεζάντα: «Ειρήνη και Αγάπη από την Μις Ιράκ και την Μις Ισραήλ».

Η Μις Ιράκ ξανασυνάντησε τη Μις Ισραήλ μετά το διπλωματικό επεισόδιο με τη selfie [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Αλλά η κίνησή της αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Ιράκ, καθώς ερμηνεύτηκε από ορισμένους ως αποδοχή της πολιτικής του Ισραηλινού κράτους έναντι των Παλαιστινίων και ως «προδοσία» των τελευταίων.

«Όταν ανήρτησα τη φωτογραφία ούτε μου πέρασε από το μυαλό ότι θα προκαλούσε τέτοιες αντιδράσεις», είχε πει τότε. «Οι απειλές που δέχθηκα μέσω Διαδικτύου κατά της ζωής μου ήταν τόσο τρομακτικές».

Η Εεντάν μετακόμισε με την οικογένειά της στις ΗΠΑ, αλλά τη Δευτέρα συναντήθηκε ξανά με την Γκάντελσμαν στο Ισραήλ, όπου την υποδέχθηκαν ως ηρωίδα.

Η Μις Ιράκ ξανασυνάντησε τη Μις Ισραήλ μετά το διπλωματικό επεισόδιο με τη selfie [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 2

«Ειρήνη από την Ιερουσαλήμ», έγραψε στο Instagram αναρτώντας φωτογραφίες κι ένα σύντομο βίντεο από το τετ-α-τετ με την Μις Ισραήλ με τη λεζάντα: «Επανένωση αδελφών».

Η Εεντάν βρέθηκε στο Ισραήλ μετά από πρόσκληση του American Jewish Committee Global Forum. Έκανε βόλτα στην Ιερουσαλήμ και έφαγε μπάμιες σ’ ένα ιρακινο-εβραϊκό εστιατόριο στο Mahane Yehuda.

Η Μις Ιράκ ξανασυνάντησε τη Μις Ισραήλ μετά το διπλωματικό επεισόδιο με τη selfie [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 4

«Δεν νομίζω ότι το Ιράκ και το Ισραήλ είναι εχθροί. Ίσως να είναι οι κυβερνήσεις τους. Υπάρχουν πάρα πολλοί Ιρακινοί που δεν έχουν πρόβλημα με τους Ισραηλινούς», δήλωσε στο τοπικό δίκτυο Channel 2.

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου, Οφίρ Γκέντελμαν, χαιρέτισε την επίσκεψη της Μις Ιράκ.

«Οι φιλικές σχέσεις μεταξύ Ισραηλινών και Αράβων θα συμβάλουν στην οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο για όλους μας στη Μέση Ανατολή», έγραψε στο Twitter.

H Eεντάν ήταν η πρώτη Ιρακινή που εκπροσώπησε τη χώρα της εδώ και 45 χρόνια στον διαγωνισμό της Μις Κόσμος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ