Καλαφάτης: Ο πρωθυπουργός να ζητήσει εξουσιοδότηση από τη Βουλή πριν προχωρήσει στην υπογραφή - iefimerida.gr

Καλαφάτης: Ο πρωθυπουργός να ζητήσει εξουσιοδότηση από τη Βουλή πριν προχωρήσει στην υπογραφή

Σταύρος Καλαφάτης/ Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να ζητήσει σχετική εξουσιοδότηση από τη Βουλή πριν προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ καλεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης, σε δήλωσή του, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «εγκαταλείπει» την απόφαση του Βουκουρεστίου, που λέει πρώτα λύση και μετά πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ, και σημειώνει:

«Η κυβέρνηση παραβιάζει κατάφωρα την πάγια εθνική θέση που ζητά λύση (erga omnes) για όλες τις χρήσεις, αφού εξαιρεί από τη σύνθετη ονομασία τις πιο σημαντικές χρήσεις, που είναι η ταυτότητα και η γλώσσα. Οι Σκοπιανοί, όχι μόνο θα αυτοαποκαλούνται, αλλά και θα λέγονται από όλο τον κόσμο -με δική μας συμφωνία- "Μακεδόνες" και η γλώσσα τους "μακεδονική".

Ποια σημασία θα έχει, λοιπόν, εάν τα ζαρζαβατικά τους θα λέγονται "βορειομακεδονικά", όταν οι ίδιοι θα λέγονται "Μακεδόνες" και η γλώσσα τους "μακεδονική"; Μην διανοηθεί ο κ. Τσίπρας να δεσμεύσει την Ελλάδα σε κάτι που οι Έλληνες διαφωνούν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ