Κοτζιάς: Πριν πάω διακοπές θα λύσω και το Αλβανικό [βίντεο] - iefimerida.gr

Κοτζιάς: Πριν πάω διακοπές θα λύσω και το Αλβανικό [βίντεο]

Από παλαιότερη συνάντηση Κοτζιά-Λαβρόφ -Φωτογραφία αρχείου: AP Photo/Ivan Sekretarev
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ικανοποιημένος από τη συμφωνία με τα Σκόπια εμφανίστηκε ο Νίκος Κοτζιάς κατά τη συνάντησή του με τον Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα.

Μάλιστα, απαγγέλοντας μερικούς στίχους από το ποίημα του Καβάφη «Περιμένοντας τους βαρβάρους», ο Ν. Κοτζιάς τόνισε: «Εγώ είμαι ευτυχισμένος που λύνουμε προβλήματα αλλά κάποιοι επαγγελματίες προβλημάτων λένε τι θα κάνουμε τώρα χωρίς προβλήματα».

Κατά τη συνέντευξη Τύπου ερωτηθείς για τη συμφωνία ο κ. Κοτζιάς είπε: «Λύσαμε ένα πρόβλημα που τύποις αντιμετωπίζουμε 25 χρόνια αλλά στην ουσία υπάρχει εδώ και 70 χρόνια. Είναι κομμάτι της κουλτούρας της περιοχής να τσακωνόμαστε για τα ονόματα. Με αυτή τη συμφωνία τελειώσαμε τα προβλήματα αλυτρωτισμού που υπήρχαν»

Τόνισε δε ότι «βρισκόμαστε σε διαδικασία επίλυσης των ζητημάτων που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες με την Αλβανία» και πρόσθεσε: «Πριν πάω για διακοπές θα τα έχω τελειώσει. Αλλιώς δεν έχει διακοπές»

Ως προς το Κυπριακό τόνισε «ελπίζω να ξανανοίξουμε με σωστό τρόπο το Κυπριακό και να το κλείσουμε κι αυτό. Είναι πιο δύσκολο αυτό το πρόβλημα γιατί στα δύο άλλα το μεγάλο κράτος ήμασταν εμείς και ήμασταν αποφασισμένοι να το λύσουμε», συμπλήρωσε για να προσθέσει ότι τώρα που βγαίνουμε από την οικονομική κρίση, η σταθερότητα στα Βαλκάνια θα βοηθήσει στην ανάπτυξη όλων.

Αναφορικά με το Σκοπιανό, ο Λαβρόφ ανέφερε ότι ο ίδιος έλεγε πάντα ότι η επίλυση πρέπει να γίνει χωρίς χρονοδιαγράμματα από έξω, και πρέπει να έχει υποστήριξη από τους δύο λαούς και να ανταποκρίνεται στα συμφέροντά τους. «Ελπίζω η συμφωνία να είναι τέτοια», σημείωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ