Eνας απλός τρόπος να κόψει το παιδί την πιπίλα - iefimerida.gr

Eνας απλός τρόπος να κόψει το παιδί την πιπίλα

Μωρό κοιμάται. Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα ποσοστό παιδιών που δεν θα την αναζητήσει αλλά και ένα μεγάλο ποσοστό που την θέλει για να νανουριστεί, να ανακουφιστεί ή να παρηγορηθεί.

Τα παιδιά δεν μπερδεύουν τη θηλή της μητέρας με την πιπίλα. Αλλη γεύση, άλλη αίσθηση στο στόμα! Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σας ανησυχεί.

Αν αποφασίσατε ότι θα την βάλετε στην ζωή σας, οκ! Αλλά όχι όλη την ημέρα, μόνο την ώρα του ύπνου και μετά από λίγο να την απομακρύνετε.
Η πιπίλα πρέπει να χρησιμοποιείται είτε για να νανουριστεί και να κοιμηθεί είτε για να ανακουφιστεί από πόνους ή κάποιες ανησυχίες. Επίσης σταματήστε την εγκαίρως. Υπάρχει περίπτωση να παρουσιαστούν προβλήματα στα δόντια, στην γνάθο, στην ανάπτυξη της γλώσσας αλλά και στον τρόπο ομιλίας.

Πριν από αρκετά χρόνια ήμουν αρχισυντάκτρια σε μία τηλεοπτική εκπομπή με θέμα τα παιδιά. Η παρουσιάστρια της εκπομπής είχε ένα κοριτσάκι κι εκείνη την περίοδο "πάλευε" να κόψει την πιπίλα. (Θεωρητικά όταν έρθει η στιγμή να την διακόψετε, φροντίστε να μην γίνει παράλληλα με κάτι άλλο, πχ τη διακοπή της πάνας. Καλό είναι να γίνει σταδιακά). Όμως η κατάσταση για την μικρή είχε φτάσει στο απροχώρητο. Τι σκαρφιστήκαμε;

Διαβάστε τον απλό τρόπο να κόψει το παιδί την πιπίλα στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πιπίλα μωρό μητέρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ