ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε η κατανάλωση πετρελαιοειδών το 2017 - iefimerida.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε η κατανάλωση πετρελαιοειδών το 2017

Μειώθηκε η κατανάλωση αμόλυβδης και ενισχύθηκε η κατανάλωση της σούπερ αμόλυβδης/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μείωση 1,2% σημειώθηκε στην κατανάλωση πετρελαιοειδών στη χώρα πέρυσι, καθώς περιορίστηκαν τόσο οι μετακινήσεις με τα αυτοκίνητα, όσο και η θέρμανση πετρέλαιο σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η συνολική κατανάλωση ανήλθε πέρυσι σε 7.186.497 μετρικούς τόνους από 7.272.582 μετρικούς τόνους το 2016, και προήλθε κατά κύριο λόγο από τη μείωση στην κατανάλωση της βενζίνης σούπερ κατά 61,4%, της αμόλυβδης βενζίνης κατά 3,5% και του πετρελαίου θέρμανσης κατά 2,3%.

Στον αντίποδα, σημειώθηκε αύξηση στις ακόλουθες κατηγορίες πετρελαιοειδών: βενζίνη σούπερ αμόλυβδη 98/100 (5,6%), υγραέριο (1,7%) και πετρέλαιο κίνησης (0,1%). Η κατανάλωση των κατηγοριών μαζούτ χαμηλού θείου και μαζούτ υψηλού θείου ανήλθε αντίστοιχα σε 371.730 και 155.168 μετρικούς τόνους.

Στο γράφημα αποτυπώνεται η κατανάλωση πετρελαιοειδών από το 2010 έως το 2017

Οι περιφέρειες που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση είναι η Αττική και η Κεντρική Μακεδονία και ακολουθούν οι περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κρήτης, Ηπείρου, Νοτίου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας. Η χαμηλότερη κατανάλωση παρατηρείται στις περιφέρειες των Ιονίων Νήσων και του Βορείου Αιγαίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ