Corriere della Sera: Tα Σκόπια συμφώνησαν με την Αθήνα τη νέα τους ονομασία - iefimerida.gr

Corriere della Sera: Tα Σκόπια συμφώνησαν με την Αθήνα τη νέα τους ονομασία

Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ/ Φωτογραφία eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera αναφέρεται σήμερα στην συμφωνία της χώρας μας με τα Σκόπια, για την αλλαγή του ονόματος της γειτονικής χώρας.

«Tα Σκόπια συμφώνησαν με την Αθήνα την νέα τους ονομασία», γράφει η εφημερίδα του Μιλάνου. Προσθέτει, δε, ότι η διαφορά αυτή κράτησε 27 χρόνια και δεν επέτρεψε στα Σκόπια να εισέλθουν σε διεθνείς θεσμούς όπως το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Την επίσημη ανακοίνωση έκαναν οι δυο πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, η νέα ονομασία θα χρησιμοποιείται τόσο σε διμερές όσο και σε διεθνές επίπεδο και τα Σκόπια θα αλλάξουν και το Σύνταγμά τους», υπογραμμίζει η Corriere.

Καταλήγει, δε, υπενθυμίζοντας ότι «η Ελλάδα ζητούσε εδώ και καιρό την αλλαγή του ονόματος, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε εδαφική διεκδίκηση, όπως και επί της πολιτιστικής κληρονομιάς της ομώνυμης περιοχής της βόρειας Ελλάδας, τόπου γέννησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία Ελλάδα σκόπια Σκοπιανό ονομασία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ