Το κόλπο για να μη μουχλιάζουν οι φράουλες - iefimerida.gr

Το κόλπο για να μη μουχλιάζουν οι φράουλες

Το κόλπο για να μην μουχλιάζουν οι φράουλες  /Φωτογραφία: Pexels
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι φράουλες, αγαπημένο φρούτο, αλλά από αυτά που χαλάνε πολύ πολύ γρήγορα.

Πρόβλημα μεγάλο, αφού όλοι κάποια στιγμή έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με το εξής θέαμα: Οι φράουλες που αγόρασαν πριν λίγες ημέρες να έχουν μετατραπεί σε μούχλα στο ψυγείο.

Υπάρχει, όμως, ένα κόλπο, το οποίο μπορεί να κάνει το τόσο αγαπημένο φρούτο να διατηρηθεί για λίγο παραπάνω.

Το κόλπο εύκολο και ανέξοδο. Χρειάζεται μόνο κάτι που όλοι έχουν στην κουζίνα τους, λίγο ξύδι!

Το κόλπο για να μη μουχλιάζουν οι φράουλες  | iefimerida.gr 0

Πρόσφατα μάλιστα, ειδικοί, ανέφεραν ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να πλένει κανείς τα φρούτα και τα λαχανικά του με ξυδόνερο (ένα μέρος ξύδι και τρία μέρη νερό). Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι βυθίζοντας τα φρούτα και τα λαχανικά στο ξυδόνερο αφαιρείτε το 98% των βακτηρίων, καθαρίζοντας έτσι τα φρούτα πολύ καλύτερα απ' ότι να τα πλένατε με αντιβακτηριδιακό σαπούνι ή με νερό μόνο.

Το ξυδόνερο, πέρα του ότι καθαρίζει καλά τα φρούτα και τα λαχανικά, εξοντώνει και τα στοιχεία εκείνα που προκαλούν μούχλα.

Ετσι, ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε τις φράουλές σας να διατηρηθούν για περισσότερο καιρό, είναι απλά να τις βουτήξετε σε ξυδόνερο.

Προσοχή όμως: Το ξυδόνερο δεν εξαφανίζει τη μούχλα που έχει ήδη δημιουργηθεί, απλά προλαμβάνει τη δημιουργία νέας.

Και αν ανησυχείτε για τη γεύση, ένα προσεκτικό ξέβγαλμα στη συνέχεια με νερό, υπόσχεται ότι δεν θα αφήσει κανένα ίχνος μυρωδιάς και γεύσης.

Κάτι που χρειάζεται ακόμη να γνωρίζετε για τις φράουλες είναι ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τις στεγνώσετε καλά πριν τις αποθηκεύσετε στο ψυγείο.

Καλό θα είναι μάλιστα να βάλετε και ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας μέσα στο μπολ ή στο οποιοδήποτε άλλο σκεύος τις τοποθετήσετε για να τις βάλετε στο ψυγείο.

Το κόλπο για να μη μουχλιάζουν οι φράουλες  | iefimerida.gr 1

Φωτογραφίες: Pexels

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φράουλες μούχλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ