ΙΟΒΕ: Επιδεινώθηκαν οι προσδοκίες στη βιομηχανία τον Μάιο - iefimerida.gr

ΙΟΒΕ: Επιδεινώθηκαν οι προσδοκίες στη βιομηχανία τον Μάιο

Εργοστάσιο παραγωγής μπύρας/ Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιδείνωση των προσδοκιών στη βιομηχανία σε αντίθεση με το σύνολο του οικονομκού κλίματος όπου σημειώνεται βελτίωση, καταγράφεται τον Μάιο.

Σύμφωνα με το δελτίο οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ, η βελτίωση του συνολικού κλίματος, η οποία αποδίδεται κυρίως στην άνοδο των δεικτών στις υπηρεσίες και τις κατασκευές, είναι συμβατή με τις τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομία, όπου ήδη στο πρώτο τρίμηνο του έτους καταγράφεται μια σημαντική μεγέθυνση της τάξης του 2,3% (σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2017).

Ειδικότερα ο Δείκτης Επιχειρηματικών Προσδοκιών στη Βιομηχανία διαμορφώνεται τον Μάιο ελαφρώς χαμηλότερα έναντι του προηγούμενου μήνα, στις 101,7 (από 103,4) μονάδες, υψηλότερα πάντως από το αντίστοιχο περυσινό επίπεδο (92,8 μον.), σύμφωνα με το ΙΟΒΕ.

Από τις βασικές μεταβλητές του δείκτη, το ισοζύγιο των εκτιμήσεων για τις παραγγελίες και τη ζήτηση επιδεινώνεται, ενώ το ισοζύγιο στις εκτιμήσεις αποκλιμακώνεται, αλλά παραμένει θετικό.

Το τελευταίο σημαίνει ότι το επίπεδο των αποθεμάτων των επιχειρήσεων του τομέα βρίσκεται σε υψηλότερα από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Ως προς τις προβλέψεις για την παραγωγή τους προσεχείς παραμένουν στα ίδια επίπεδα. Αναφορικά με τις προβλέψεις χάνει σχεδόν το σύνολο της θετικής του τάσης καθώς υποχωρεί στο μόλις +2, τονίζει το ΙΟΒΕ στο μηνιαίο δελτίο οικονομικής συγκυρίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ IOBE βιομηχανία οικονομικό κλίμα Μάιος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ