Γεωργιάδης: Απαράδεκτη η συμφωνία -Να αντιδράσει ο λαός - iefimerida.gr

Γεωργιάδης: Απαράδεκτη η συμφωνία -Να αντιδράσει ο λαός

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο Αδωνις Γεωργιάδης τη συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για το ονοματολογικό.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, σχολιάζει ότι η χώρα μας κάνει τεράστια υποχώρηση στο ζήτημα της σύνθετης ονομασίας- χωρίς να πάρει τίποτα- και ότι αναγνωρίζει τη «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα, αλλά και για πρώτη φορά τον αλυτρωτισμό.

«Ολα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας τα κάνει χωρίς καμία πολιτική νομιμοποίηση και με τον κυβερνητικό εταίρο του να λέει υποτίθεται όχι», επισημαίνει ο κ. Γεωργιάδης, ενώ τονίζει «Ο λαός πρέπει να αντιδράσει!».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη:

«Λίγα πρώτα λόγια για αυτή την Απαράδεκτη Συμφωνία

Σήμερα είναι μία ημέρα μεγάλης θλίψης, αν και δεν ξέρουμε ακόμη τις πλήρεις λεπτομέρειες της, δεδομένου ότι ακούσαμε το διάγγελμα του κ. Τσίπρα, ξέρουμε περίπου τους όρους της. Όσα γράφω είναι υπό την αίρεση ότι στις λεπτομέρειες μπορεί να κρύβονται και χειρότερα πράγματα...

Η Συμφωνία είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!

Πρώτον υποχωρούμε και δίνουμε την Σύνθετη Ονομασία. Για μας αυτό είναι ούτως ή άλλως μία τεράστια υποχώρηση και ένας μεγάλος συμβιβασμός! Κανείς δεν θα τους λέει Βορειομακεδόνες αλλά Μακεδόνες. Τι πήραμε γί´αυτόν; Τίποτε απολύτως! Κάποια γενικά περί καλών σχέσεων κλπ.

Δεύτερον όχι μόνον συμβιβαζόμαστε στο όνομα αλλά δεχόμαστε και αναγνωρίζουμε Μακεδονική Γλώσσα και Μακεδονική Ταυτότητα. Οι υποσημειώσεις είναι για να μας κοροϊδεύουν. Ένα απλό παράδειγμα. Στα διαβατήρια των Αμερικανών γράφει: πολίτης των ΗΠΑ... πώς τους λέμε; Αμερικανούς! Πώς θα λέμε τους Σκοπιανούς; Μακεδόνες! Τέλεια και παύλα! Και εμείς θα τους λέμε Μακεδόνες. Αυτό επεδίωκαν έναν αιώνα και λέγαμε όχι! Τώρα λέει ο Τσίπρας μόνος του ναι...

Τρίτον λένε ότι φεύγει ο Αλυτρωτισμός τους και η σύνδεση με την Αρχαία Μακεδονία κλπ. Κοροϊδία! Ο «Μακεδονικός» αλυτρωτισμός δεν είχε να κάνει με τον Μ. Αλέξανδρο αυτό ήταν η γελοιότητα του Γκρουέφσκι που κανείς δεν έπαιρνε στα σοβαρά. Ο «Μακεδονικός» αλυτρωτισμός είχε να κάνει με τον Σλαβικό Αλυτρωτισμό, δηλαδή τον Αλυτρωτισμό του Ιλιντεν. Αυτός ο αλυτρωτισμός για πρώτη φορά αναγνωρίζεται από την Ελλάδα... αδιανόητο! Δεν θέλω να γράψω τις ακριβείς λέξεις...

Αν μπουν στο ΝΑΤΟ δεν υπάρχει καμία διαδικασία επιστροφής! Η αίρεση που θα βάλουμε εάν λάβουν πρόσκληση έχει τελειώσει! Για την ΕΕ η διαδικασία θα είναι αργή αλλά στο ΝΑΤΟ θα μπουν τώρα ασχέτως του τι θα γίνει στο μέλλον.

Χιλιάδες άλλες λεπτομέρειες μας είναι άγνωστες, συντομογραφία, εμπορικά σήματα κλπ αυτά τι θα γίνουν;

Και όλα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας τα κάνει χωρίς καμία πολιτική νομιμοποίηση και με τον Κυβερνητικό του εταίρο να λέει υποτίθεται όχι! Δηλαδή θα έχουμε δώσει την Ιστορία μας χωρίς καν να έχει ερωτηθεί η Βουλή, δηλαδή μόνον με την απόφαση ενός ανθρώπου!

Ο λαός μας πρέπει να αντιδράσει! Αυτή τη φορά δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί!

Περισσότερα θα γράψω αύριο μετά την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ΠτΔ...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ