Handelsblatt: Ο Ράιχενμπαχ φέρνει καλά νέα από την Ελλάδα - iefimerida.gr

Handelsblatt: Ο Ράιχενμπαχ φέρνει καλά νέα από την Ελλάδα

task force
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία συνέντευξη του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης στην Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Handesblatt, σε άρθρο της, με τίτλο «Ατμόσφαιρα ανακούφισης».

Όπως σχολιάζεται στο άρθρο, ο Χορστ Ράιχενμπαχ, «φέρνει καλά νέα από την Ελλάδα, εγκωμιάζοντας την πρόοδο τής χώρας».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Τόμας Λούντβιγκ σχετικά με το αν σταθεροποιείται η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας ο κ.Ράιχενμπαχ απάντησε ότι «υπάρχει γενικότερα ένα κλίμα ανακούφισης καθώς για πολύ καιρό παραμόνευε η πτώχευση. Κανείς δεν ήξερε αν τελικά πετύχει το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, ενώ οι αμφιβολίες για το αν η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόσει τα μέτρα ήταν τεράστιες. Ωστόσο όλα αυτά έχουν παρέλθει και οι βάσεις για την πρόοδο έχουν μπει».

Ο δημοσιογράφος σχολίασε και τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, ρωτώντας τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force), εάν υπάρχει κίνδυνος μετά την εκλογική διαδικασία, να δημιουργηθεί «χάος». Ο κ. Ράιχενμπαχ απάντησε πως «η πιθανότητα να συνεχίσουν να προσδιορίζουν την τύχη της χώρας οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που προέβησαν στις συμφωνίες με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ είναι μεγάλη. Τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, έχουν αποδεχθεί ότι δεν γίνεται να παρακαμφθεί η εφαρμογή του πακέτου λιτότητας, ενώ υπάρχουν και άλλα κόμματα που υποστηρίζουν παρόμοιες θέσεις».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν μπορεί ο κ.Ράιχενμπαχ να εμπιστευτεί τους αριθμούς που του παρουσιάζουν στην Ελλάδα, ο ίδιος απάντησε πως «η πρόοδος σχετικά με τον έλεγχο του προϋπολογισμού είναι καταπληκτική, ενώ είναι η πρώτη φορά που έχουμε μια πλήρη επισκόπηση όσον αφορά στις κρατικές δαπάνες, τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και στην περιφέρεια».

Όσον αφορά τον τουρισμό στην Ελλάδα φέτος ο κ.Ράιχενμπαχ εκτίμησε πως θα κυμανθεί σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο το αποδίδει και στο γεγονός ότι η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί στη βόρεια Αφρική πλέον, με αποτέλεσμα οι τουρίστες από τη βόρεια Ευρώπη να στραφούν και πάλι προς τα εκεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ