Ερευνα: Παραμένουν πιστοί στον παραδοσιακό γάμο οι Κινέζοι - iefimerida.gr

Ερευνα: Παραμένουν πιστοί στον παραδοσιακό γάμο οι Κινέζοι

Το 72% θεωρούν σημαντική τη γαμήλια τελετή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πιστοί στην παράδοση παραμένουν οι περισσότεροι νέοι στην Κίνα παρά την αλματώδη οικονομική άνοδο που καταγράφει τα τελευταία χρόνια η χώρα και τις αλλαγές που προκαλεί στη καθημερινότητα αυτή η ανάπτυξη.

Σύμφωνα με έρευνα, το 70,6% των νέων θεωρεί απαραίτητη τη γαμήλια τελετή, ενώ το 72% πιστεύει ότι αυτή θα πρέπει να είναι η πιο σημαντική ανάμνηση ενός ζευγαριού.

Ερευνα: Παραμένουν πιστοί στον παραδοσιακό γάμο οι Κινέζοι | iefimerida.gr 0

'Ερευνα της εφημερίδας China Youth Daily κατέδειξε ότι στους μισούς ερωτηθέντες αρέσουν οι «ζεστές και ρομαντικές» γαμήλιες τελετές, ενώ το 42,9% δηλώνει ότι προτιμά τους απλούς γάμους. Περίπου το 28,9% ισχυρίστηκε ότι ήθελε νέες και πρωτοποριακές τελετές, γεγονός που προκαλεί ενθουσιασμό στα γραφεία διοργάνωσης γάμων τα οποία έχουν να προτείνουν δεκάδες ιδέες.

Ερευνα: Παραμένουν πιστοί στον παραδοσιακό γάμο οι Κινέζοι | iefimerida.gr 1

Το 1/3 των ερωτηθέντων περιέγραψε τις παραδοσιακές γαμήλιες τελετές τόσο πλούσιες όσο το πολιτιστικό υπόβαθρο της χώρας, όμως ένα ποσοστό μόλις κάτω του 1/3 υποστήριξε ότι οι παραδοσιακοί γάμοι είναι περίπλοκοι και δαπανηροί.

Από το σύνολο των ερωτηθέντων, το 72,7% είναι παντρεμένοι και το 53,3% έκανε παραδοσιακό γάμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα τελετή γάμος παράδοση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ