Ταμίλα Κουλίεβα: Δύσκολη ιστορία το διαζύγιο, μπορεί να χωρίζεις σε βάθος χρόνου - iefimerida.gr

Ταμίλα Κουλίεβα: Δύσκολη ιστορία το διαζύγιο, μπορεί να χωρίζεις σε βάθος χρόνου

Φωτογραφία: Πάνος Μάλλιαρης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ζωή της Ταμίλα Κουλίεβα δεν είναι συνηθισμένη. Σπούδασε θέατρο στην πατρίδα της τη Ρωσία αλλά έγινε ηθοποιός στην Ελλάδα. Ενας έρωτας, ένας γάμος κι ένα παιδί της άλλαξαν την πορεία -ή μήπως αυτή ήταν η διαδρομή της.

«Στην Ελλάδα ήρθα πριν από είκοσι πέντε χρόνια -η μισή μου ζωή. Είχα μόλις τελειώσει τις σπουδές μου στη Μόσχα. Ηρθα χωρίς να ξέρω τη γλώσσα, με ένα μωρό στην αγκαλιά και πολλά όνειρα για τη ζωή μου. Δεν έτρεφα όμως ελπίδες για το επάγγελμά μου. Ηξερα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να δουλεύω ως ηθοποιός. Στη Μόσχα είχα σπουδάσει σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο Πολιτισμού και μετά υποκριτική στο Πανεπιστήμιο Κινηματογράφου. Νομίζω ότι ακολούθησα το θέατρο από μια ανάγκη να δω τον κόσμο διαφορετικά.

Γεννήθηκα στο Μπακού, αλλά όταν ήμουν πέντε μηνών οι γονείς που επέστρεψαν στη Μόσχα όπου ζούσαν πριν. Ο πατέρας μου ήταν από το Αϊζερμπαϊτζάν -μαθηματικός, ξεχωριστός άνθρωπος, επιστήμονας, που αγαπούσε πολύ την κλασική μουσική. Νομίζω ότι του οφείλω πολλά -κι αυτό που είμαι σήμερα. Ουσιαστικά ήταν εκείνος που με μύησε στον κόσμο των τεχνών, μου έμαθε την κλασική μουσική αλλά και γενικότερα τη ζωή όπως την έβλεπε ο ίδιος, και την έβλεπε πολύ όμορφα. Ως το τέλος της ζωής του δίδασκε στο Πανεπιστήμιο. Από εκείνον έμαθα τι θα πει να είσαι δημιουργικός άνθρωπος. Τον έχασα πριν από πέντε χρόνια. Δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα. Πήγαινα εγώ και τον έβλεπα στη Μόσχα. Η μητέρα μου είναι πάντα εκεί.

Εζησα τις αλλαγές στην πατρίδα μου -το πριν, κυρίως, και λιγότερο το μετά, γιατί έφυγα το ΄91. Το κομμάτι της ζωής μου στην πρώην Σοβιετική Ενωση ήταν μια μεγάλη εμπειρία για μένα....

Διαβάστε την συνέντευξη της Ταμίλα Κουλίεβα στη Μυρτώ Λοβέρδου, στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ταμίλα Κουλίεβα συνέντευξη bovary
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ