Μουντιάλ 2018: Μέρκελ και Λαμ υπέρ Οζίλ και Γκιντογκάν - iefimerida.gr

Μουντιάλ 2018: Μέρκελ και Λαμ υπέρ Οζίλ και Γκιντογκάν

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο τρόπος που αμύνονται οι Μεσούτ Οζίλ και Ιλκάι Γκιντογκάν δεν άρεσε σε αρκετούς οπαδούς της Εθνικής Γερμανίας, με συνέπεια να αποδοκιμαστούν οι δύο παίκτες σε κάποια από τα φιλικά προετοιμασίας που έδωσαν τα «πάντσερ» ενόψει της έναρξης του Μουντιάλ.

Το δίδυμο δέχτηκε αρκετά «πυρά» στα τεστ με Αυστρία και Σαουδική Αραβία, επηρεασμένοι ίσως και από την συμμετοχή τους στην υπόθεση και του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τελευταίος, ο οποίος αποτελεί αντικείμενο κριτικής από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απεικονίζεται να σφίγγει το χέρι στον Οζίλ στη διάρκεια συνάντησης που είχε με Τούρκους παίκτες που αγωνίζονται στην Premier League, ενώ από την πλευρά του ο Γκιντογκάν φέρεται να τον αποκαλεί «ο πρόεδρός μου»!

Η παρέμβαση της Άγκελα Μέρκελ ήταν άμεση. Η Καγκελάριος της Γερμανίας κάλεσε τους οπαδούς της Εθνικής να σταθούν στο πλευρό των δύο παικτών τονίζοντας στο γερμανικό κανάλι ARD «Δεν ήθελαν να απογοητεύσουν κανέναν, ειδικότερα τους Γερμανούς φιλάθλους με κανέναν τρόπο». Πρόσθεσε ακόμη: «Νομίζω ότι και οι δύο παίκτες δεν έχουν σκεφτεί ότι προκαλεί η φωτογραφία με τον Πρόεδρο Ερντογάν».

Ο αρχηγός της Γερμανίας στα γήπεδα της Βραζιλίας, Φίλιπ Λαμ, όπου η ομάδα πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου, εξέφρασε ανάλογη συμπάθεια στις καλές επιδόσεις των παικτών στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: «Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν τι σημαίνουν και οι δύο για την Εθνική», τόνισε ο πρώην διεθνής άσος στην εφημερίδα «Kolner Stadt-Anzeiger».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέρκελ λαμ Οζίλ Γερμανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ