Σε Ισπανία και Πορτογαλία ο Σαμαράς για ένα «κοινό μέτωπο του Νότου» - iefimerida.gr

Σε Ισπανία και Πορτογαλία ο Σαμαράς για ένα «κοινό μέτωπο του Νότου»

Αντώνης Σαμαράς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tον δρόμο προς την Ιβηρική χερσόνησο ετοιμάζεται να πάρει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ετοιμάζει επίσκεψη στην Ισπανία και στην Πορτογαλία η οποία ενδέχεται να πραγματοποιηθεί ακόμη και στο τέλος της εβδομάδας.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του ο κ. Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με τους πρωθυπουργούς, Μαριάνο Ραχόι και Πέδρο Πάσος Κοέλιο με στόχο τη συγκρότηση ενός «αναπτυξιακού μετώπου του Νότου».

Οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως και η Ελλάδα, με την Πορτογαλία όπως όλα δείχνουν να ετοιμάζεται για δεύτερο πακέτο διάσωσης και την Ισπανία να βρίσκεται στα πρόθυρα του μηχανισμού, παρότι ο κ. Ραχόι αρνήθηκε κατά την τελευταία σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας για την χώρα του.

Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι με τις ηγεσίες των δύο χωρών μπορεί να υπάρξει συναντίληψη ή ακόμη και συντονισμός των ενεργειών ενώ παράλληλα, αναζητεί και έναν τρόπο να τονίσει το αναπτυξιακό σκέλος που απαιτείται να έχει το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ