Η σκληρή εκπαίδευση των μπόντιγκαρντ του Κιμ που τρέχουν γύρω από το αυτοκίνητό του [εικόνες] - iefimerida.gr

Η σκληρή εκπαίδευση των μπόντιγκαρντ του Κιμ που τρέχουν γύρω από το αυτοκίνητό του [εικόνες]

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Viral έγιναν και πάλι οι εικόνες με τους κοστουμαρισμένους σωματοφύλακες του Κιμ Γιονγκ Ουν, να τρέχουν γύρω από τη θωρακισμένη λιμουζίνα, που τον μετέφερε από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο, όπου καταλύει στη Σιγκαπούρη.

Τι κρύβεται, όμως, πίσω από τα αγέλαστα πρόσωπα και τα μαύρα κουστούμια, που συγκεντρώνουν πάνω τους τα βλέμματα των περαστικών και μαγνητίζουν τους φακούς των φωτορεπόρτερ;

Οι σωματοφύλακες αυτοί υπάγονται σε μια υπηρεσία που αποκαλείται «Γραφείο 6 του Κεντρικού Κόμματος». Επιλέγονται από τους νεοσύλλεκτους στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας βάσει του ύψους τους – πρέπει να έχουν περίπου το ίδιο ύψος με τον «Ανώτατο Ηγέτη»-, της εξαιρετικής όρασής τους, των ικανοτήτων τους στη σκοποβολή και τις πολεμικές τέχνες, ενώ για να ενταχθούν στο σώμα αυτό ελέγχεται εξονυχιστικά το ιστορικό της οικογένειάς τους και της προσήλωσής της στο κόμμα. Πολλοί εξ’ αυτών έχουν δεσμούς συγγένειας με την οικογένεια του Κιμ ή με εκείνες άλλων μελών της ελίτ της Βόρειας Κορέας.

Η σκληρή εκπαίδευση των μπόντιγκαρντ του Κιμ που τρέχουν γύρω από το αυτοκίνητό του [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Από τη στιγμή που θα γίνουν αποδεκτοί στο συγκεκριμένο σώμα, περνούν από ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης παρόμοιο με εκείνο των κομάντος του στρατού της χώρας. Εκπαιδεύονται στη χρήση όπλων, τεχνικών αποφυγής, στις πολεμικές τέχνες και στην ανάπτυξη σωματικής αντοχής.

Οι σωματοφύλακες σχηματίζουν έναν κλοιό προστασίας γύρω από τον Κιμ. Πλάι του βαδίζουν συνήθως τέσσερις με έξι φρουροί, κι άλλοι -δύο με τρεις δεξιά κι αριστερά του, ενώ πίσω του ακολουθούν τέσσερις με πέντε.

Η σκληρή εκπαίδευση των μπόντιγκαρντ του Κιμ που τρέχουν γύρω από το αυτοκίνητό του [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Συγκαταλέγονται στους ελάχιστους Βορειοκορεάτες πολίτες που επιτρέπεται να φέρουν όπλα δίπλα στον ηγέτη της χώρας, συνήθως ημιαυτόματα καθώς και εφεδρικά πιστόλια. Ωστόσο, η βασική προστασία που παρέχουν στον Κιμ είναι μέσω της αυξημένης ικανότητας παρατήρησης του περιβάλλοντος χώρου και της εξουδετέρωσης πιθανών απειλών με τα χέρια και τα σώματά τους.

Συνήθως φορούν δυτικά κοστούμια και γραβάτες, ή τις στολές των μελών του κόμματος. Οι σωφέρ του Κιμ φορούν πάντα λινά ή δερμάτινα γάντια και χρησιμοποιούν ραδιοσυχνότητες με ακουστικά για την επικοινωνία, Ωστόσο, οι βασικές μέθοδοι επικοινωνίας είναι μάλλον παλιομοδίτικες, αφού φέρουν ειδικά σήματα πάνω στον ιματισμό τους και χρησιμοποιούν συνθήματα και κωδικές φράσεις.

Η σκληρή εκπαίδευση των μπόντιγκαρντ του Κιμ που τρέχουν γύρω από το αυτοκίνητό του [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ορισμένοι είναι επαγγελματίες, αλλά οι περισσότεροι απασχολούνται στα πόστα αυτά για περίπου μια δεκαετία.

Η υπηρεσία τους αριθμεί περί τα 200-300 άτομα, εκ των οποίων τα μισά είναι σωματοφύλακες και τα υπόλοιπα σωφέρ και μέλη του τεχνικού προσωπικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ