Λεμέρ προς Βερολίνο: Τα πλεονάσματα δεν αρκούν για να βγει μια χώρα από την κρίση

Αλληλεγγύη από το Βερολίνο, για τα αδύναμα μέλη της ευρωζώνης και να τα βοηθήσει να γίνουν πιο ανταγωνιστικά, ζήτησε ο Μπρούνο Λεμέρ.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών συγκεκριμενοποίησε τις προτάσεις του Εμανουέλ Μακρόν για τη μεταρρύθμιση της ΕΕ, μιλώντας σε εκδήλωση των γερμανικών οικογενειακών επιχειρήσεων στο Βερολίνο.

Ο Λεμέρ διευκρίνισε πως το Παρίσι δεν επιδιώκει την αμοιβαιοποίηση του χρέους. Παρά όμως τη σημασία μιας «υγιούς» δημοσιονομικής πολιτικής στην οποία επιμένει και η Γαλλία, το Βερολίνο θα πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη με τα αδύναμα μέλη της ευρωζώνης και να τα βοηθήσει να γίνουν πιο ανταγωνιστικά.

Κάνοντας μια σαφή αναφορά στην Ελλάδα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών τόνισε πως πλεονάσματα «κατ' απαίτηση» στον προϋπολογισμό μιας χώρας δεν αρκούν για να ξεπεράσει την κρίση. Οικονομικά ισχυρές χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία θα πρέπει να επενδύσουν περισσότερο στην τόνωση της ανάπτυξης. Εκτός αυτού θα πρέπει η ευρωζώνη να αναπτυχθεί σε μια πραγματική Οικονομική Ένωση και να μετατραπεί ο ΕΜΣ σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

Πηγή: Deutsche Welle

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπρούνο Λεμέρ πλεονάσματα κρίση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ