Πέθανε η Μαρία Μπουένο -Η «μπαλαρίνα του τένις» [εικόνες] - iefimerida.gr

Πέθανε η Μαρία Μπουένο -Η «μπαλαρίνα του τένις» [εικόνες]

Η Μαρία Μπουένο κρατώντας τη δάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο το 2016/Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ηλικία 78 ετών άφησε την τελευταία της πνοή μια από τις θρυλικές μορφές που ανέδειξε η γυναικεία αντισφαίριση, η βραζιλιάνα Μαρία Μπουένο.

Η «μπαλαρίνα του τένις», όπως είχε χαρακτηριστεί για τον τρόπο με τον οποίο έπαιζε νικήθηκε από τον καρκίνο και εξέπνευσε σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο.

Η Βραζιλιάνα τενίστρια σηκώνει το τρόπαιο μετά τη νίκη της στο τουρνουά του Wimbledon το 1959/Φωτογραφία: ΑΡ

Στην πλούσια καριέρα της κατέκτησε 7 τίτλους Γκραν Σλαμ στη δεκαετία από το 1958 μέχρι το 1968, οι τρεις από αυτούς στο Γουίμπεντον και οι άλλοι τέσσερις στο Αμερικανικό Όπεν.

Επίσης είχε φτάσει σε τελικούς τόσο στο απλό τόσο στο Ρολάν Γκαρός όσο και στο Όπεν της Αυστραλίας, ενώ κατέκτησε τίτλους στο διπλό και στα τέσσερα μέιτζορ τουρνουά.

H Μαρία Μπουένο, σε προημιτελικούς του Γουίμπλετον το 1962, κατά της Αυστραλιανής Λέσλι Lesley Turner, την οποία και κέρδισε με 2-6, 6-4, 6-2/ Φωτογραφία: ΑΡ

Η Μπούενο πήρε τον πρώτο τίτλος Wimbledon για singles το 1959, μαζί με τον τίτλο πρωταθλήματος των ΗΠΑ, και έγινε η πρώτη που κέρδισε το βραβείο Associated Press Female Athlete of the Year. Κατά την τελετή βράβευσης δήλωσε ότι δεν είναι καλή. Και κέρδισε πάλι τον τίτλο singles Wimbledon το 1960 και το 1964.

Το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας/Φωτογραφία: ΑΡ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαρία Μπουένο τένις βραζιλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ