Καραγκούνης: Αν ο Καμμένος θεωρεί μείζον ζήτημα το Σκοπιανό, έπρεπε να είχε αποχωρήσει από την κυβέρνηση - iefimerida.gr

Καραγκούνης: Αν ο Καμμένος θεωρεί μείζον ζήτημα το Σκοπιανό, έπρεπε να είχε αποχωρήσει από την κυβέρνηση

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Στα εθνικά θέματα η ΝΔ δεν φοράει κομματική φανέλα», δήλωσε ο Κώστας Καραγκούνης και συμπλήρωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι θετικός στην εξεύρεση λύση, αρκεί να είναι επωφελής για την Ελλάδα και να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.

«Η ΝΔ δεν πρόκειται να δεχθεί καμία υποχώρηση στις κόκκινες εθνικές γραμμές», σημείωσε ο κ. Καραγκούνης μιλώντας στο ΑΠΕ, ενώ αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο συμπλήρωσε: «Αν, πραγματικά, θεωρεί ότι το Σκοπιανό είναι ένα μείζον ζήτημα για τους ΑΝΕΛ, θα έπρεπε να έχει ήδη να έχει αποχωρήσει από την κυβέρνηση».

Παράλληλα, σχολίασε ότι η μόνη ενημέρωση προέρχεται από «τα σκοπιανά ΜΜΕ και τον φίλιο προς την κυβέρνηση Τύπο» και συμπλήρωσε: «Δεν είναι σοβαρή η στάση αυτή, δείχνει ότι χειρίζονται το ευαίσθητο εθνικό θέμα με πολύ επιπόλαιο τρόπο και ελπίζω να μην μας κοστίσει. Ζητήσαμε επανειλημμένα από τον κ. Κοτζιά να μας ενημερώσει για τη δημόσια τοποθέτηση του πρώην ΥΠΕΞ των Σκοπίων, ότι ο κ. Τσίπρας είναι έτοιμος να δεσμεύσει τη χώρα με μια συμφωνία και απάντηση δεν λάβαμε».

Σε ό,τι αφορά την κλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι: «η Τουρκία βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι που, ενώ ανήκει τυπικά στους δυτικούς θεσμούς, όπως είναι το ΝΑΤΟ, ουσιαστικά φέρεται με άλλο τρόπο. Το ΝΑΤΟ και η Δυτική Συμμαχία, τελικά, θα λειτουργήσει πυροσβεστικά και σταθεροποιητικά στις αστάθμητες ενέργειες της Τουρκίας».

Παράλληλα όμως σημείωσε: «Τώρα βέβαια η κυβέρνηση εν μέσω αυτής της επικίνδυνης κατάστασης μπερδεύει τα χωρικά ύδατα με την αποκλειστική οικονομική ζώνη, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς τους γείτονες, το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει τα πράγματα».

Τέλος, αναφερόμενος στα θέματα της Οικονομίας και για το κατά πόσο η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει στις αγορές αμέσως μετά τη λήξη του προγράμματος, ο κ. Καραγκούνης, εκτίμησε: «Αυτό που θέλει να κάνει η κυβέρνηση δεν φαίνεται στον ορίζοντας αυτή τη στιγμή» και επανέλαβε τη θέση της ΝΔ ότι «η πολιτική Τσίπρα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ανάγκη ενός ακόμη μνημονίου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ