9 πράγματα που δεν ξέραμε για τον Μπουρντέν -Τα ναρκωτικά, η οργή, τα ανελέητα μπινελίκια στους συνεργάτες του [εικόνες] - iefimerida.gr

9 πράγματα που δεν ξέραμε για τον Μπουρντέν -Τα ναρκωτικά, η οργή, τα ανελέητα μπινελίκια στους συνεργάτες του [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπήρξε ευτυχισμένος όταν έπιασε την πρώτη του δουλειά ως λαντζέρης, ενώ αργότερα, στις δόξες του, έβριζε συνέχεια όλο το προσωπικό. Αυτά αποκάλυψε ο ίδιος σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις στην Guardian ο Άντονι Μπουρντέν.

Ας δούμε κάποια πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τον διάσημο τηλεοπτικό σεφ και γευσιγνώστης Άντονι Μπουρντέν:

A post shared by Explore Parts Unknown (@partsunknowncnn) on Mar 14, 2018 at 2:29pm PDT

Ως νεαρός που είχε μεγαλώσει στο Νιου Τζέρσεϊ, έτρωγε το συνηθισμένο αμερικανικό φαγητό - κεφτέδες και χάμπουργκερ, παρόλο που υπήρχε ένα αντίγραφο του βιβλίου της Τζούλια Τσάιλντ « Mastering the Art of French Cooking» πάνω στο ψυγείο και πως κάποιες βραδιές ενηλίκων, η δυνατή μυρωδιά από τα χτένια με μανιτάρια σε σάλτσα λευκού κρασιού έφτανε μέχρι το υπνοδωμάτιό του.

A post shared by Explore Parts Unknown (@partsunknowncnn) on Mar 10, 2018 at 12:53pm PST

Στην ηλικία των 9 οι γονείς του πήγαν στο La Pyramide στη Βιέννη κι ενώ οι ίδιοι απόλαυσαν το δείπνο τους, άφησαν τα παιδιά τους στο αυτοκίνητο. Από αντίδραση, ο Άντονι ζήτησε να φάει στρείδια.

A post shared by Explore Parts Unknown (@partsunknowncnn) on Feb 15, 2018 at 3:28pm PST


Έγινε πραγματικά ευτυχισμένος όταν έπιασε δουλειά ως λαντζέρης σε ένα εστιατόριο στην Provincetown στο Cape Cod. Αυτή ήταν η πρώτη του δουλειά. Ήταν ένας ντροπαλός, πανούργος, αδέξιος έφηβος. Αλλάσε αυτό το περιβάλλον που έμοιαζε με γραμμή εργοστασίου, δεν υπήρχε γκρίζα ζώνη, καμία θολή γραμμή, ούτε κανένα φιλοσοφικό ζήτημα που να σε τσακίζει. Τα πιάτα έπρεπε να μπουν και να βγουν από το πλυντήριο και το να κάνει αυτή τη δουλειά, αναγνωριζόταν από τους συναδέρφους του. Την ημέρα δε που τον «προήγαγαν» στο να καθαρίζει πατάτες, ήταν πραγματικά πολύ χαρούμενος.

A post shared by Explore Parts Unknown (@partsunknowncnn) on Feb 7, 2018 at 3:42pm PST


Αποφάσισε να γίνει σεφ, όταν είδε τον σεφ Μπόμπι να κάνει σεξ με μία νύφη πάνω σε ένα βαρέλι δίπλα στα σκουπίδια, ενώ λίγο πιο δίπλα γινόταν ο γάμος της. Ήταν η πρώτη φορά που είδε κάποιον να κάνει σεξ και δεν μπόρεσε τότε να καταλάβει το κίνητρο της νύφης. Αν και μετά από χρόνια μπορούσε πλέον να το κατανοήσει.

A post shared by Explore Parts Unknown (@partsunknowncnn) on Aug 17, 2017 at 5:06pm PDT


Τα τελευταία χρόνια ήταν περήφανος ως επαγγελματίας σεφ, επειδή όσο εκνευρισμένος κι αν ήταν με το προσωπικό, μπορούσε να απολαύσει μαζί του μια μπίρα στο τέλος της βραδιάς, χωρίς να κρατά κακία. Είχε βάλει στην άκρη την... οργή του (psychotic rage) , μετά από πολλά χρόνια που υπήρξε κακός με τους μαγείρους, καταχρηστικός με τους σερβιτόρους και έκανε bullying στους λαντζέρηδες. Όπως είπε στη συνέντευξή του είναι τρομερό και αντιπαραγωγικό να κάνεις τους ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά για σένα, να νιώθουν ηλίθιοι. Μέχρι το τέλος της ζωής του, εξακολουθούσε να είναι σαρκαστικός και δυσάρεστος, αν και δεν έβαζε σε κανένας τις φωνές.

A post shared by Explore Parts Unknown (@partsunknowncnn) on Jun 24, 2017 at 6:37pm PDT


Ήταν μια δυστυχισμένη ψυχή, με ένα πελώριο πρόβλημα με την ηρωίνη και το κρακ. Πλήγωσε, όπως είπε, απογοήτευσε και προσέβαλε πολλούς, πάρα πολλούς ανθρώπους και λυπάται πολύ γι’ αυτό. Είναι ένα κρίμα με το οποίο θα πρέπει να συνεχίσει να ζει.

A post shared by Explore Parts Unknown (@partsunknowncnn) on Nov 16, 2017 at 5:12pm PST


Του άρεσε να ακούει μουσική την ώρα που μαγείρευε αλλά όχι κάτι πολύ «σκληρό». Άκουγε Curtis Mayfield, Marvin Gaye, pre-disco funk, Isaac Hayes και Brothers Johnson.

A post shared by Explore Parts Unknown (@partsunknowncnn) on Nov 27, 2017 at 2:00pm PST


Σύμφωνα με τον ίδιο, αν εξέταζε το σώμα του, γυμνό μπροστά στον καθρέφτη, δεν θα έβλεπε κάποια μεγάλη ζημιά. Τα εγκαύματα και τα σημάδια από τα μαχαίρια έχουν σβηστεί μετά από τόσα χρόνια. Η βλάβη που προκλήθηκε από το πιάσιμο και τον χειρισμό των γαρίδων και των αστακών – οι φλεγμονές και τα εξανθήματα – είχαν βελτιωθεί με τον χρόνο. Το δεξί του χέρι είχε πρόβλημα με την αρθρίτιδα, από το χτύπημα τόσα χρόνια με τον αναδευτήρα, προκαλώντας μεγάλους κάλους στα χέρια του. Αλλά τον τελευταίο καιρό ήταν στην καλύτερη του κατάσταση. Ήταν αδύνατος και έκανε καθημερινά βραζιλιάνικο ζίου – ζίτσου.

A post shared by Explore Parts Unknown (@partsunknowncnn) on Dec 9, 2017 at 11:46am PST


Κλείνοντας τη συνέντευξή του στην Guardian είχε πει: «Όταν ο μεγάλος Warren Zevon ρωτήθηκε, την ώρα που πλησίασε το τέλος του, αν είχε κάποια σημαντικά λόγια σοφίας να περάσει, είπε: ‘Απολαύστε κάθε σάντουιτς’. Σίγουρα απολαμβάνω τα σάντουιτς μου, δεδομένου πόσο χαμηλά έπεσα και πόσο πιθανό ήταν να είχα ένα τελείως διαφορετικό και τραγικό αποτέλεσμα. Είμαι πολύ τυχερός. Απολαμβάνω το φαγητό και την παρουσίαση του Partw Unknown. Έχω την καλύτερη δουλειά στον κόσμο».

A post shared by Explore Parts Unknown (@partsunknowncnn) on Apr 26, 2017 at 2:29pm PDT

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ