«Ευτυχώς, το θέμα της έκθεσης το είχαμε κάνει στο φροντιστήριο...» - iefimerida.gr

«Ευτυχώς, το θέμα της έκθεσης το είχαμε κάνει στο φροντιστήριο...»

Πανελλήνιες εξετάσεις. Φωτογραφία: Shutterstock/AimPix
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο πριν τις οκτώ το πρωί φίλησε τη μάνα του, βγήκε από το αυτοκίνητο και με την ταυτότητα εξετάσεων στο χέρι μπήκε στο σχολείο.

Η μεγάλη μέρα έφτασε: Τυπικά η ώρα έναρξης των Πανελληνίων είχε ορισθεί για τις 8.30, αλλά έπρεπε να είναι εκεί νωρίτερα. Για να μοιραστεί με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές του το άγχος της τελευταίας στιγμής, την αγωνία λίγο πριν την ανακοίνωση του θέματος της έκθεσης;

Το θέμα; Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε: Από την Παγκοσμιοποίηση, τον Ρατσισμό, την ξενοφοβία, τους μετανάστες και τους κινδύνους του διαδικτύου, ως την Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τον Τουρισμό, αλλά και τον Σχολικό Εκφοβισμό, την Ευρωπαϊκή Ενωση και και και…. «Η Επιστήμη έπεσε πέρυσι, η Τέχνη και η Φιλία πιο πριν, και ευτυχώς το περιβάλλον, χτες στα ΕΠΑΛ….», έλεγε στη μάνα του καθ΄οδόν για τις εξετάσεις.

«Μην ανησυχείς», της επαναλάμβανε. «Εχω κάνει όλα τα θέματα στο φροντιστήριο, έχω συμβουλευτεί και το λυσάρι...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου της Μυρτώς Λοβέρδου στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πανελλήνιες έκθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ