ΕΑΕΕ: Αυξημένη η παραγωγή ασφαλίστρων στο πρώτο τετράμηνο - iefimerida.gr

ΕΑΕΕ: Αυξημένη η παραγωγή ασφαλίστρων στο πρώτο τετράμηνο

Αυξημένη η παραγωγή ασφαλίστρων στο τετράμηνο/Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύξηση της τάξης του 3,2% παρουσίασε η παραγωγή ασφαλίστρων το τετράμηνο του 2018 φτάνοντας στα 1,32 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη νέα μελέτη της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας για την παραγωγή εγγεγραμμένων ασφαλίστρων Ιανουαρίου - Απριλίου 2018.

Ειδικότερα, στον κλάδο ζωής η παραγωγή κυμάνθηκε περίπου στα 615,1 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 1,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2017. Σε ότι αφορά τον κλάδο ασφαλίσεις ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις (unit link), κατέγραψε μείωση 20,5%, ενώ στον κλάδο ασφαλίσεις ζωής αύξηση 2,4%.

Στον κλάδο ζημιών παρουσιάστηκε αύξηση 7,6% με την παραγωγή να κυμαίνεται περίπου στα 700,5 εκατ. ευρώ. Όσο αφορά την αστική ευθύνη οχημάτων, η παραγωγή άγγιξε περίπου τα 254,5 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 3,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2017 ενώ η παραγωγή στους λοιπούς κλάδους ζημιών αυξήθηκε κατά 10,2%, φτάνοντας στα 446,1 εκατ. ευρώ.

Τον Απρίλιο του 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017, οι ασφαλίσεις ζωής αύξησαν την παραγωγή τους κατά 7,4%. Επίσης, οι ασφαλίσεις κατά ζημιών κατέγραψαν αύξηση (+2,4%) για τέταρτο συνεχόμενο μήνα. Συνολικά, η παραγωγή ασφαλίστρων μηνός Απριλίου αυξήθηκε κατά 4,8%, έναντι του Απριλίου του 2017.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ασφάλιστρα παραγωγή τετράμηνο ΕΑΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ