Η γυναίκα που θα κόψει το χέρι της για να βάλει βιονικό - iefimerida.gr

Η γυναίκα που θα κόψει το χέρι της για να βάλει βιονικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Νίκολα Γουάλντιν έχει παράλυτο το δεξί της χέρι εδώ και 12 χρόνια, μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Στα 35 της αποφάσισε ότι θέλει να κόψει το χέρι της και να το αντικαταστήσει με ένα βιονικό.

«12 χρόνια πριν, επέστρεφα σπίτι μου στο Σάρεϊ από το Μπράιτον, όταν έγινε το ατύχημα», θυμάται και εξηγεί στο BBC πως έγιναν όλα: «Κατά την σύγκρουση, έβαλα το δεξί μου χέρι μπροστά για να προστατέψω το κεφάλι. Το χέρι μου γύρισε πίσω συμπιέζοντας τα νεύρα και τον ώμο. Τα κόκαλα έσπασαν σε κομματάκια εδώ κι εκεί».

Η σύγκρουση διέλυσε ουσιαστικά το καλό χέρι της Νίκολα. Οι γιατροί μπόρεσαν να φτιάξουν τα κόκκαλα, αλλά όχι και τα νεύρα που έρχονται από λαιμό, περνάνε από τον ώμο και καταλήγουν στο χέρι. Εκεί η ζημιά ήταν ανεπανόρθωτη και το χέρι της έμεινε παράλυτο. Σταδιακά, κάνοντας πολλές φυσιοθεραπείες, η Νίκολα κατάφερε να επαναφέρει μερικώς την κίνηση στο πάνω μέρος του μπράτσου, αλλά όχι και στο ίδιο το χέρι.

Από τότε, η ζωή της άλλαξε προς το χειρότερο, καθώς δεν μπορούσε να κάνει απλές καθημερινές δουλειές, όπως το να καθαρίσει μια πατάτα.

Τον περασμένο Μάϊο όμως, η Νίκολα είδε ένα ντοκυμαντέρ όπου ένας Αυστριακός ακρωτηρίασε ηθελημένα το χέρι του για να το αντικαταστήσει με ένα τεχνητό. Στο φιλμ εμφανιζόταν κι ο Πάτρικ - ο πρώτος ασθενής που αντικατέστησε το χέρι του με βιονικό – που μπορεί πλέον να ανοίγει μέχρι και μπουκάλια.

Ο χειρούργος που έκανε αυτές τις καινοτόμες προσθετικές επεμβάσεις, είναι ο Οσκαρ Ασζμαν και η Νίκολα αποφάσισε να προχωρήσει κι εκείνη σε ανάλογη επέμβαση κόβωντας το χέρι της και αντικαθιστώντας το με ένα βιονικό.

Ο χειρούργος της εξήγησε τους κινδύνους του ακρωτηριασμού. Αν το χέρι αποκοπεί, δεν υπάρχει γυρισμός. Και τα χρήματα που απαιτούνται δεν είναι λίγα, όχι μόνο για την εγχείρηση και το τεχνητό μέλος, αλλά και για την συντήρηση του βιονικού χεριού στην υπόλοιπη ζωή της. Αλλά η Νίκολα είναι ήδη έτοιμη. «Εάν υπάρχει έστω και μια πιθανότητα, και δεν την κυνηγήσω, θα νιώθω ότι δεν το προσπάθησα», λέει με σιγουριά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ