Παράξενες Μέριλιν -Φωτογράφος ανακάλυψε γυναίκες που ζουν σαν την μυθική σταρ [εικόνες]

Στο Λος Αντζελες, το πρόσωπο της Μέριλιν Μονρό είναι ακόμη πανταχού παρών, στα μπλουζάκια, στους τοίχους και στα περιοδικά. Αναμειγνύεται με τα στοιχεία της καθημερινής ζωής σαν αξεπέραστο σύμβολο του χολιγουντιανού ονείρου.


50 χρόνια μετά τον θάνατο της μυθικής σταρ, η εικόνα της είναι πιο δυνατή από ποτέ. Πολλοί από αυτούς που την θαυμάζουν δεν έχουν δει τις ταινίες της, αλλά ξέρουν ότι εκπροσωπεί το γκλάμουρ και την διασημότητα. Είναι το μέγιστο σύμβολο του Χόλιγουντ.

Η φωτογράφος Emily Berl μένει από το 2012 στο Λος Αντζελες και δηλώνει η ίδια κατάπληκτη με την σημασία της Μονρό σήμερα. Σε μια σειρά φωτογραφιών της που έγινε θρυλική, η φωτογράφος φέρνει στο φως ανώνυμες Αμερικανίδες, ανώνυμες, που ζουν σαν την Μέριλιν και είναι παθιασμένες μαζί της.

«Αυτές οι φωτογραφίες γυναικών που ντύνονται σαν την Μέριλιν Μονρό διαιωνίζουν την εικόνα της. Η δουλειά μου προσφέρει μια ματιά σε αυτές τις γυναίκες που εκπροσωπούν την κλασική αλλά πανίσχυρη ιδέα του χολιγουντιανού ονείρου. Παρότι είναι κλισέ, η ιδέα του Hollywood Dream με γοητεύει. Στο Λος Αντζελες αυτό το κυνήγι της επιτυχίας το συναντάς παντού», δήλωσε η φωτογράφος.

Για τις γυναίκες που ντύνονται σαν την Μέριλιν, η μυθική σταρ παραμένει η ενσάρκωση μιας ιδέας που ξεπερνάει κατά πολύ το Λος Αντζελες. Η διαχρονική δημοφιλία της εμπνέει τους φαν της να συντηρούν μια παραδοσιακή εικόνα της Μονρό σε έναν σύγχρονο κόσμο.
Παρά τη σκοτεινή ιστορία της, η Μέριλιν Μονρό εξακολουθεί να εκπροσωπεί ένα μυθικό πρόσωπο που εμπνέει από γενιά σε γενιά.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο «Marilyn» (Sturm & Drang Publishers), τον Απρίλιο 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέριλιν φωτογράφος Λος Άντζελες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ