Τι συμβαίνει με τα γυαλιά ηλίου της βασίλισσας Ελισάβετ -Το μοναδικό τρικ που κάνει [εικόνες]

Ήρθε το καλοκαίρι και η βασίλισσα Ελισάβετ λατρεύει τα πάρτι που φιλοξενεί στον κήπο του παλατιού της, ένα όμως αντικείμενο δεν αποχωρίζεται ποτέ. Τα γυαλιά ηλίου της!

Η μονάρχης εμφανίζεται παντού, από τα πάρτι στους κήπους του Μπάκιγχαμ μέχρι τους αγώνες να φορά τα εντυπωσιακά γυαλιά της, με τους βασιλικούς παρατηρητές να σχολιάζουν πόσο κουλ είναι η γιαγιά του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα στους αγώνες Epsom, απέδειξε πως τα γυαλιά της δεν είναι μόνο κουλ αλλά και πρακτικά. Όπως και πολλές άλλες γιαγιάδες, η βασίλισσα γνωρίζει την αξία των φωτοχρωμικών φακών – τα γυαλιά δηλαδή που μετατρέπονται σε γυαλιά ηλίου όταν ενεργοποιούνται από τις ακτίνες του ήλιου.

Η βασίλισσα έφτασε στο φεστιβάλ Epsom Derby στις 2 Ιουνίου με ένα κοστούμι στο χρώμα της λεβάντας και καπέλο στολισμένο με κόκκινα και λευκά άνθη. Μαζί με τα αξεσουάρ – σήμα κατατεθέν της – τα χαμηλοτάκουνα παπούτσια, τα γάντια και την δερμάτινη τσάντα – η μονάρχης φορούσε και τα γυαλιά μυωπίας της.

Μέχρι τη στιγμή όμως που έφτασε στις κερκίδες η βασίλισσα, οι φακοί των γυαλιών είχαν γίνει πιο σκούροι., χρησιμεύοντας πλέον και ως γυαλιά ηλίου.

Νωρίτερα φέτος, η βασίλισσα Ελισάβετ βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα των ταμπλόιντ όχι για τα δικά της γυαλιά ηλίου αλλά για εκείνα της Άννας Γουίντουρ. Η διευθύντρια της Vogue δεν αποχωρίστηκε τα γυαλιά της – σήμα κατατεθέν ούτε όταν κάθισε δίπλα στη βασίλισσα στην πρώτη γραμμή της εβδομάδας μόδας του Λονδίνου, σπάζοντας το βασιλικό πρωτόκολλο.

Ο ειδικός Γκραντ Χάρολντ, που εργάστηκε για τον πρίγκιπα Κάρολο, δήλωσε στο Press Association: «Η κυρία Γουίντουρ πρέπει να ξέρει πως το να φορά γυαλιά ηλίου όταν συνομιλεί με κάποιον άλλο, χωρίς ιατρικό λόγο, είναι απαράδεκτο, πόσο μάλλον όταν μιλά με τη βασίλισσα. Η οπτική επαφή είναι σημαντική κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης και το να μην βγάλει κάποιος τα γυαλιά είναι δείγμα κακών τρόπων και σοβαρή παραβίαση του βασιλικού πρωτοκόλλου. Αν η βασίλισσα της είχε δώσει την άδεια να τα φορά, θα ήταν αποδεκτό, αν και μάλλον απίθανο να έκανε κάτι τέτοιο η βασίλισσα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ