Τζουλιάνι: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακάλεσε γονατιστός τον Τραμπ για τη σύνοδο κορυφής

«Γονατιστός» παρακάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, για τη σύνοδο κορυφής μετά την απειλεί για την ακύρωση των συνομιλιών του Αμερικανού Προέδρου, σύμφωνα με τον Ρούντι Τζουλιάνι.

Ο Τζουλιάνι που είναι σήμερα προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, επαίνεσε την απόφαση του προέδρου να ταπεινώσει τον Κιμ, προσθέτοντας: «Εκεί ακριβώς πρέπει να είναι».

Το επεισόδιο αποδεικνύει πως ο Τραμπ «είναι η ισχυρότερη μορφή... και δεν πρόκειται να έχει χρήσιμες διαπραγματεύσεις εκτός κι αν το αποδεχτεί ο Κιμ» πρόσθεσε ο Τζουλιάνι, που έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης στο Ισραήλ, και αργότερα δέχθηκε ερωτήσει από το Associated Press.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι πρόκειται για προσωπική του γνώμη και δεν συμμετέχει στην ομάδα εξωτερικής πολιτικής του Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον ηγέτης της Βόρειας Κορέας στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη για να συζητήσουν τον πυρηνικό αφοπλισμό στην Κορεατική χερσόνησο.

Ο Τραμπ εξέπληξε τους συμμάχους και τους εχθρούς του, όταν ακύρωσε τη σύνοδο κορυφής πριν από δύο εβδομάδες, λέγοντας πως δε θα μπορούσε να δεχτεί την «τεράστια οργή και εχθρότητα της Βόρειας Κορέας προς τη διοίκησή του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ