Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Ζητώ μια γενναία ρύθμιση του ελληνικού χρέους - iefimerida.gr

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Ζητώ μια γενναία ρύθμιση του ελληνικού χρέους

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ανγκελα Μέρκελ στο Μόναχο / Φωτογραφία: Intimenews/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι επόμενες εκλογές στην Ελλάδα δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία αλλά και την ποιότητα της Δημοκρατίας, ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος τις προκλήσεις της Ευρώπης για το μέλλον στάθηκε στον λαϊκισμό και τους κινδύνους που απορρέουν για την ΕΕ, σημείωσε ότι από την Ελλάδα προκύπτουν 2 μαθήματα. Η οικονομική ζημιά από μια κυβέρνηση λαϊκιστών και η υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών.

Όσον αφορά την οικονομία ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στη ζημιά που προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη χώρα, με τη μείωση του ΑΕΠ και την ύφεση στην οικονομία, ωστόσο ζήτησε μια γενναία ρύθμιση του ελληνικού χρέους και απευθυνόμενος στον Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί ο απαραίτητος συμβιβασμός ανάμεσα στη Γερμανία και το ΔΝΤ ώστε να σταλεί το κατάλληλο σήμα στις αγορές ότι η Ελλάδα μπορεί να δανειστεί με ασφάλεια και καλά επιτόκια.

Για τους δημοκρατικούς θεσμούς ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις επιθέσεις στη δικαιοσύνη, τα μέσα ενημέρωσης και τη διασπορά fake news από τους λαϊκιστές, φωτογραφίζοντας την κυβέρνηση Τσιπρα, σημειώνοντας ότι η απάντηση σε αυτό είναι να μιλήσουν στους πολίτες με τη γλώσσα της αλήθειας, με ολοκληρωμένο σχέδιο που θα δίνει απαντήσεις στα προβλήματα της ανεργίας και της ασφάλειας.

Επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι χρειάζεται ενιαία πολιτική ασφάλειας για την Ευρώπη ζητώντας να αυξήσουν και οι άλλες χώρες τις δαπάνες τους για την άμυνα, να γίνει άμεσα η αύξηση της ευρωπαϊκής δύναμης ασφάλειας των συνόρων σε 10χιλ άτομα άμεσα και όχι στον επόμενο προϋπολογισμό καθώς και κοινή πολιτική ασύλου για καλύτερη αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Ζητώ μια γενναία ρύθμιση του ελληνικού χρέους  | iefimerida.gr 0

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέβασε στο Twitter φωτό από την συνάντησή του με τον επικεφαλής του ΕΛΚ Γιόζεφ Ντολ:

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Ζητώ μια γενναία ρύθμιση του ελληνικού χρέους  | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κυριάκος Μητσοτάκης ΕΛΚ Μόναχο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ