fbpx Ρύζι πιλάφι, λεμονάτο | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Ρύζι πιλάφι, λεμονάτο

Ρύζι πιλάφι, λεμονάτο
11|06|2018 | 14:35

Ελαφρύ και γευστικό πιάτο, συνoδεύει υπέροχα ψάρι ή κρέας.

Το μυστικό σε αυτό το ρύζι πιλάφι, για να γίνει σπυρωτό και νόστιμο, είναι το βούτυρο (στην αρχή, όχι στο τέλος). Ακολουθήστε πιστά τη συνταγή και δοκιμάστε ένα ρύζι όπως ποτέ!

Υλικά

  • 1,5 κουταλιά βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1,5 φλυτζάνι ρύζι τύπου ριζότο
  • 1 λεμόνι για τον χυμό και το ξύσμα
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι

Ρύζι πιλάφι, λεμονάτο | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Λιώστε το βούτυρο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι
  • Ροδίστε μέσα στο βούτυρο, απαλά, το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Προσθέστε το ρύζι, ροδίστε, φροντίστε να  μη καούν
  • Ρίξτε αλάτι
  • Προσθέστε καυτό νερό (με ζωμό, αν θέλετε) που να καλύπτει το ρύζι, σκεπάστε
  • Βράστε σε χαμηλή φωτιά για 12 λεπτά, ώσπου να εξατμιστεί το νερό
  • Βγάλτε το ρύζι στην άκρη και αφήστε το να ξεκουραστεί 10 λεπτά, σκεπασμένο
  • Προσθέστε το ξύσμα, τον χυμό, λίγο πιπέρι, γαρνίρετε με μαϊντανό στο σερβίρισμα
  • Μπορείτε να κάνετε ακριβώς την ίδια συνταγή με ρύζι πλήρες, θέλει περισσότερο χρόνο στο βράσιμο και περισσότερο νερό

Ρύζι πιλάφι, λεμονάτο | iefimerida.gr 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ